WherigoFoundation

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

RangerFox har taget initiativ til WherigoFoundation, hvor en flok Wherigo-entusiaster har slået sig sammen for at få genoplivet Wherigo-konceptet, evt. ved at overtage denne del fra Geocaching HQ.

Initiativeret har været noget tid undervejs og er stadig i Beta. Det har dog allerede kastet et par interessante ting af sig. Det vigtigste initiativ er en ny hjemmeside [1], som på sigt kan erstatte wherigo.com. Siden er opbygget, så den layout-mæssigt ligner geocaching.com, og har en masse nyttige funktioner. Blandt andet kan nævnes:

  • Logning af Wherigo cartridges udvidet betydeligt, så det minder om logning af caches på geocaching.com. Man kan f.eks. logge "Played", "Note" og "Need Updating". Det er også muligt at tilføje billeder til logs.
  • Mulighed for at dele kildeteksten til sin cartridge med udvalgte Wherigo-udviklere, uden at skulle gøre den tilgængelig for alle.
  • Versioninering. Mulighed for at gå tilbage til tidligere versioner, hvis man er kommet til at overskrive med en forkert/fejlagtig cartridge.
  • En *Compiler Test Service*, der checker om en Wherigo cartridge (programmet) kan oversætte på de forskellige Wherigo platforme.
  • Link til en eller flere geocaching.com caches, som kan findes ved hjælp af Wherigo'en.
  • En rigtig god Web-baseret emulator (samme som bruges i Wherigo\\kit).

Bemærk, at siden stadig er en Beta-version, og at det endnu ikke er klart hvorvidt siden erstatter Wherigo.com, som er ejet af Geocaching HQ.

Yderligere forsøger initiativet at lægge en standard for Wherigo 2.0, som efter sigende skulle blive mere dynamisk. Der mangler endnu præcise detaljer.