WWFM

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

WWFM er en forkortelse for Geocaching World Wide Flash Mob. Det drejer sig om en serie af events som foregår samtidig mange steder i verden.

Ideen bygger på begrebet flash-mob, som er en happening hvor nogle mennesker tilsyneladende spontant begynder at opføre sig påfaldende, mens andre på stedet der ikke er indviet i planen, forventes at blive forbløffet. Det man foretager sig i en flash-mob, er harmløst og hurtigt overstået. Den første flash-mob fandt sted i New York i 2000.

Ideen med at lave et event for geocachere der har karakter af en flash-mob, og som finder sted samtidig mange steder spredt ud over hele verden, opstod i 2007, hvor man afholdt WWFM I. De events der sker på et udpeget tidspunkt, identificeres med et romertal. Der er hidtil (februar 2015) afholdt WWFM 11 gange.

Når man deltager i en WWFM, ankommer man i god tid til området hvor flash-mobben skal finde sted, men man opfører sig diskret og tager ikke kontakt til andre geocachere. På det udpegede tidspunkt opfører man så selve flash-mobben, som typisk varer et kvarter. Når tiden er gået, opløser man spontant flash-mobben og går hver til sit. Hvis nogen synes at WWFM'en i øvrigt bør markeres med et mere traditionelt event, arrangeres det typisk et sted i nærheden til afholdelse kort tid efter WWFM'en.

WWFM-events i Danmark[redigér]

Ideen nåede Danmark i forbindelse med WWFM III, som blev afholdt den 10. maj 2008. Det blev markeret med et enkelt event:

Den 4. juni 2011 blev WWFM VIII markeret med 6 events i Danmark:

Den 9. juni 2012 blev WWFM IX markeret med 5 events i Danmark:

Den 4. maj 2013 blev WWFM X markeret med 8 events i Danmark:

Den 7. juni 2014 blev WWFM XI markeret med 10 events i Danmark:

Den 13. juni 2015 blev WWFM XII markeret med 4 events i Danmark:

WWFM XII afholdes den 4. juni 2016:

Eksterne referencer[redigér]

Hjemmeside for WWFM (på engelsk)

5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.