Skovens dag 2007

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

Skovens dag 2007 blev afholdt den 13. maj.

Skovens dag arrangementer med deltagelse af geocachere[redigér]

Sjælland[redigér]

I den sydlige del af Bidstrup skovene, havde Skovforeningen et arrangement med Skov i Bevægelse. Geocaching var repræsenteret af lonehenrik, Team Joker-DK, pkjo, Gade, ElwoodB, postha, mikkell, hcbang, swat1dk, duejensen junior og duejensen. I umiddelbar nærhed (160 m) af vores "stand" havde lonehenrik udlagt en prøvecache, der blev flittig besøgt i løbet af dagen. Dels takket nogle af ElwoodB's låne-gps'er, dels ved udlån af de tilstedeværendes gps'er. I løbet af de 4 timer arrangementet varede, kom omkring 25 hold forbi og prøvede. På standen havde Team Joker-DK slået geocamperen op, og lonehenrik havde medbragt gasblus til kaffebrygning. Først på eftermiddagen fik standen besøg af "Team 3", der på vej hjem fra Skåneträffen kom forbi på at hilse. Efter arrangementet mødtes de fremmødte geocachere til aftercaching med pizza'er der var bestilt på forhånd.

Rold Skov[redigér]

Farogdatter demonstrerer geocaching i Rold skov.

Inviteret af Buderupholm Statsskovdistrikt havde farogdatter igen i år (2007) en stand på Jamborettepladsen midt inde i Rold Skov. Takket være naturvejleder Søren Risborg og Naturskolen i Rold Skov havde vi 15 Garmin Legend til udlån. Vi havde lavet et mindre ambitiøst "plot" end 2006, hvor vi lånte et af DK-Kronborgs murder mysteries, men i praksis viste det sig at være for svært for nybegyndere. I år havde vi lavet tre waypoints, symboler (skib træ edderkop)ophængt i træer.

Man skulle så ud fra en liste (6 falske og 1 rigtig) finde den rigtige kombination, og kunne dermed finde den rigtige skattekiste. I skattekisten havde vi en masse gaver, sponseret af Nørresundby Bank, og de glade findere kunne tage en ting fra skatten. Derudover har (havde) Maja og denne artikels forfatter (Kristian) en logbog, som har fulgt os til alle foredragene, de guidede ture, Skovens Dag, Mosens Dag, artiklen i Jyllands Posten. De mange hilsener i logbogen var gode og sjove at læse.

Stor succes, vi havde langt over 200 mennesker fordelt på 72 hold afsted på tur. Mange MEGET interesserede mugglere blev transmogiffet til ægte geocachere denne dag. DEJLIGT.

Det vi har lært af årets plot er, at ikke lade gaverne ligge ubevogtet i skattekisten, da alt indhold blev plyndret, incl vor logbog, som alene kan have affektionsværdi for os. ØV. Vi lærte sidste år, at vi ikke vil sende børn under 15 år afsted alene. dels får de ikke fat i teknikken, dels tager det alt for lang tid, der er mange i køen!

Næste år - vi ER inviterede igen - vil vi lægge værdikuponer i kassen, som kan indløses på standen.

Iøvrigt er det et MUST, at kræve pant af de besøgende i form af kørekort, mobil, dankort, sygesikringsbevis eller lignende.

Man tager:

Eksempler på de forskellige cachebokse, fra nano til ammo. Coins TB´s Mange læseværdige letfattelige plancher, herunder eksempler på rigtige caches. Et antal gps´er MED allerede indtastede waypoints (vigtigt). Printet brugsanvisning til gps´erne. Dagens opgave printet på den anden side (laminerede i tilfælde af støvregn). Geocaching brochurer. Tydelig info om pant krav.

Så er du klar til en oplevelse.

Eksterne henvisninger[redigér]