Cacheserie

Fra Geowiki
(Omdirigeret fra Serie)
Spring til navigation Spring til søgning

En cacheserie er en serie af 2 eller flere cacher med det samme tema, udlagt af en eller flere geocachere. Det kan f.eks. være at de alle ligger ved kirker i et bestemt område.

Eksempler på cacheserier[redigér]

Der er rigtig mange cacheserier, her kan du se et par eksempler:

Grundlovsegene[redigér]

Denne cacheserie udpeger steder i Danmark hvor der i 1999 er blevet plantet et træ, uddelt til en gruppe på 3 unge mennesker, og sponsoreret af Folketinget i anledning af Grundlovens 150-års dag.

Citat fra en af cacherne:

"Grundlovens 150-års dag 5. juni 1999 blev blandt andet mindet med plantning af "Grundlovsege" i alle landets 275 kommuner. Træerne blev plantet på initiativ af Folketingets Grundlovskomite.
Folketingets formand uddelte om morgenen på jubilæumsdagen et egetræ til tre unge fra hver kommune. De rejste straks hjem med træerne som senere samme dag blev plantet i forbindelse med lokale grundlovsfester."

Ved indledningen til 2007 hvor en voldsom kommunesammenlægning har fundet sted, er det en god anledning til at sætte dette minde over de gamle kommuner.

I serien findes indtil videre disse cacher:

Flere følger forhåbentligt.

I øvrigt er begrebet "mindetræer" gammelt. Man kan bla. i Fra olden til træ læse at

"Grundlovsege eller kvindeege blev mange steder plantet til minde om grundloven, af den 5. juni 1915, hvor kvinderne fik stemmeret. Kvindeegen på Tåsinge ville ikke trives. Det blev sagt, at mændene tissede på træet hver aften."

Jyllands kirker[redigér]

Jyllands kirker er en serie af flere forskellige geocachere, som er lagt ved mange af Jyllands kirker.

.....

Kirker på Frederiksberg[redigér]

Kirker på Frederiksberg er en serie af cacher af Gade, som er lagt ved kirker på Frederiksberg. Ved alle cacherne skal der løses en opgave, for at finde den endelige mystery cache.

Highway service[redigér]

Highway service er en cacheserie af flere forskellige geocachere, som er lagt ved flere af rastepladserne ved de danske motorveje.

Oplev Furesøen[redigér]

Serie på 13 traditionelle og 1 mystery cache. I hver af de 13 traditionelle er der en ledetråd til koordinaterne for den ukendte.

Den samlede distance Furesøen Rundt er på 25-30 km, men det afhænger jo af start stedet, hvor langt man i alt skal for at finde alle 14. Team Dall har gennemført turen til fods på 9 timer i ét stræk, men en cykel er også et godt hjælpemiddel, mange af cacherne ligger et godt stykke fra den nærmeste vej, hvor man må køre i bil, men alle ligger umiddelbart i nærheden stier, hvor det er muligt, og tilladt, at cykle.