Podcacher podcast

Fra Geowiki
Skift til: Navigation, Søgning
www.podcacher.com

PodCacher er en amerikansk ugentlig podcast om geocaching:

PodCacher, engelsksproget podcastet internetradio om geocaching.[redigér]

Hver uge fortæller værterne Sonny og Sandy om forskellige aspekter vedr. geocaching fra deres hjem i San Diego, Californien. Emnerne dækker meget bredt; udstyr, farer i naturen, gode råd og interviews med andre geocachere.

Programmet har per november 2006 rundet de 80 udsendelser, som alle kan høres/genhøres via podcast. Hele verden dækkes, fx var der under Geolympics (2006) et – om end kort – indslag om dette særlige danske fænomen. Hjemlandet USA fylder dog mest. Programmerne er meget personlige i det lytterne ofte "deltager" i de to værter Sandy og Sonnys ugentlige gøren og laden; ikke bare under geocaching, men også i deres øvrige arbejds- og privatliv.

Podcast, lyt til dine yndlingsprogrammer uafhængig af tid og sted[redigér]

Podcast er sammensat af endelserne i ordene iPod og broadcast. Grundidéen i podcasting er, at man kan lytte/se sine yndlingsprogrammer uafhængig af tid og sted. Man skal bruge en digital afspiller (i reglen en MP3-afspiller) og noget software på en computer med internetforbindelse. Ofte kan man abonnere på programmerne så udstyret selv checker for nye udsendelser og automatisk eller semiautomatisk henter dem fra podcastudbyderen, via internettet og ens egen computer over i MP3-afspilleren. Abonnement er fx muligt med udsendelserne fra PodCacher. Og således bliver det let at høre de ugentlige udsendelser om geocaching mens man løber på løbebåndet i fitnesscenteret, holder i bilkøen på vej til arbejde, eller hvor det nu passer bedst.

Har man ikke en transportabel digital afspiller, kan man høre udsendelserne hjemme i stuen via en computer forbundet til internettet. Der findes flere gratis softwareprogrammer, der kan løse den opgave.

Eksterne links[redigér]

Geocaching-programmet[redigér]

Teknikken[redigér]

  • Podcast – Wikipedia, dansk
  • Podcast – Wikipedia, engelsk
  • iPod – eksempel på MP3-afspiller; Apples flagskib; Wikipedia, dansk
  • iTunes – eksempel på gratis software