Omdøb OSM kort

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

Når du installerer OSM kort i din GPS kan det nogle gange være ønskværdigt at have flere forskellige kort installeret. Som udgangspunkt kan du omdøbe kortfilen gmapsupp.img til hvad du har lyst til. F.eks. gmapsupp.img -> danmark.img. På den måde kan du skelne de forskellige kort du må have installeret fra hinanden.

Der er dog stadigvæk én ulempe med OSM kort. Det er at det kan være svært at se hvilke kort der er aktiveret/deaktiveret i ens GPS. Det skyldes at alle kortene, i GPS'en, typisk hedder; OSM street map; OSM generic routable e.l.. Det kan løses ved at ændre i selve kortfilen. Det kan gøres på forskellige måder.

Ændring af de viste OSM kortnavne i din GPS[redigér]

Med GMapTool[redigér]

Hent, installer og åben GMapTool. Vælg fanebladet Files og vælg enten Add Files eller Add Directories for at tilføje kortfiler. Det kan sagtens lade sig gøre at ændre filerne direkte på GPS'en uden besvær bare den er sat til computeren. I så fald vælger man bare det drev og bibliotek hvori kortene ligger.

GMapTool Howto1.png


Derefter vælges fanebladet Write. Der sættes flueben i Mapset og i det efterfølgende felt skrives det navn man ønsker at kalde kortet. Afslut med at trykke på Write selected. Nu er kortet/kortene gemt med de nye navne.

GMapTool Howto2.png