Mysteries for Dummies

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

Mysteries for Dummies[redigér]

Et event for dummies indenfor mysterieløsning, der blev afholdt af Kallehaugerne og Vibeke Nielsen søndag d. 4. Marts 2012.

Introduktion[redigér]

Jeg hører til den gruppe af geocachere, der slet ikke kan blande mig i superligaen af hardcore mysterynørder. Langt fra endda. Og det kan af og til være lidt frustrerende, når der kommer en ny cache, jeg ingen chancer har for at kunne finde. At få koordinaterne forærende finder jeg heller ikke særlig sportsligt.

Men lidt pædagogisk hjælp i den rigtige retning er godt. Så hører du også til den gruppe af semidumme geocachere, der ikke aner, hvordan du skal gå igang med en mystery, så er dette event lige noget for dig.

Niveauet er tiltænkt geocachere der kun har lidt eller slet ingen erfaring i at løse mysteries, eller som sjældent bevæger sig op over sværhedsgrad 2½ i mysteries. Der vil ikke være decideret undervisning, men vi skal derimod hjælpe hinanden med at tænke i nye baner. Ofte virker det motiverende og opmuntende, når man ikke sidder mutters alene med en umulig opgave.

Jeg håber på at både "dummies" og "kloge-Åger" vil melde sig til, så "de kloge hjælper de mindre kloge". Der er naturligvis ikke tale om, at dette er et event hvor man får koordinaterne forærende, men derimod hvor vi i ganske små grupper på 2-3 hjælper og støtter hinanden og får nye ideer til hvordan man kan gribe det an, når en mystery skal løses.


De praktiske ting[redigér]

Hvornår: Søndag d. 4. marts klokken 10-16

Hvor: Social og Sundhedsskolen, Minervavej 47 8960 Randers SØ NØ.

Hvem: primært for jer, der kun kan løse mysteries i den lette ende. Dvs op til ca. 2½ i sværhedsgrad. "Not-so-dummies" der mestrer de sværere er naturligvis velkomne, men det er ikke tanken med dette event at I udelukkende skal mødes for at hjælpe hinanden med at knække svære mysteries. Derimod håber vi på, at I vil hjælpe os andre!

Hvordan: Medbring din computer+ papir og blyant. Der er trådløst internet på hele skolen. En kage eller to plejer altid at være et hit for geocachere, så skriv dig gerne på som kagebager ved tilmelding. Skriv også dit niveau (Hvor høj sværhedsgrad du kan løse selv) på ved tilmelding.

Pris: 15 kr. som dækker lokaleleje, strøm + kaffe/te. Afregnes ved ankomst Jeg glæder mig meget til dette event og til at rykke op i 4. division af mysteryløsere.


Program[redigér]

09.45-10.15: Indtjekning og formiddagskaffe med 1 hjemmebagt rundstykke af allerhøjeste kvalitet (ja faktisk smager det så afsindig godt ifølge sædvanligvis pålidelig kilde, at det er stærkt vandedannende!).

10.15: Velkomst og gennemgang af dagens program m.m.

10.30: Henrik fra Fjollerikkerne holder oplæg: introduktion til mysteries (ca. 35 min)

11.10: Niels fra Foolie holder oplæg med udgangspunkt i løsning af udenlandske mysteries.(ca. 1 time)

12.15: Frokost i kantinen, Gullashsuppe med hjemmebagt brød, (for dem der har bestilt) I andre kan jo selv bestemme hvornår I vil spise.

13.30-13.45: Ove fra Kjeldgaard holder mini-oplæg om GPS-teknik.

14.30: Fælles eftermiddagskaffe/te + kage for alle.

16.00: Farvel og tak for idag.


Data fra dagen[redigér]

FarFjolleriks oplæg : [1] PowerPoint-slideshow


Foolies oplæg: Cacher vi så på:

Mr. Sinister Strikes Again! http://coord.info/GC20WPC

5-Star Novice Puzzler http://coord.info/GC34PM5

Truk Or Truck http://coord.info/GC1KW4A

SMS http://coord.info/GC11GM9

Hjemmesider vi brugte:

http://regex.info/exif.cgi

http://zxing.org/w/decode.jspx


Oves oplæg : link


(Her er plads til flere sider/links, hvis I ønsker det)

--DrixDK 25. mar 2012, 09:19 (CEST)