Maskinrummet:2014-08-03

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg har opdateret MediaWiki-softwaren til version 1.23.2. Den tidligere version var 1.21.5, så der er kommet en del ændringer siden da. Det mest intereddante er at Wysiwyg-editoren er blevet væsentligt forbedret, så nu skulle der ikke længere være risiko for flere sekunders ventetid, inden siden kan redigeres.

Da jeg alligevel var i gang nede i maskinrummet, har jeg gennemgået de installerede udvidelsesmoduler, og opdateret dem til en version der passer sammen med MW-1.23. Den komplette list kan ses på versionssiden. Herfra linkes der til de respektive udvidelsers beskrivelse og dokumentation. Jeg har slået de fleste af de udvidelser der er med som en del af base-softwaren til, så der er nogle nye muligheder:

  • Indlejret PDF preview -- Mulighed for at læse en pdf direkte i wikien, uden at skulle downloade den. Se for eksempel Fil:Geobrochure.pdf
  • Indlejrede OSM-kort -- Den er egentlig ikke ny, men jeg har aldrig gjort opmærksom på muligheden før nu. Se eksemplet på OpenStreetMap‎‎. Det kan godt være noget kryptisk at oprette et kort, så læg en besked på Brugerdiskussion:Wegge, hvis du har brug for teknisk hjælp.


-- Anders Wegge Keller (diskussion) 3. aug 2014, 22:34 (CEST)