Cachevandring

Fra Geowiki
(Omdirigeret fra Koordinatmugglet)
Spring til navigation Spring til søgning

Når en cache ikke ligger der hvor den oprindeligt er blevet gemt af cacheejeren, taler man om cachevandring. Der kan være mange årsager til cachevandring, for eksempel:

  • En der har fundet cachen og taget den lidt væk for at logge den, kan ikke huske nøjagtigt hvor den blev fundet. Derfor bliver den ikke gemt der hvor den blev fundet.
  • En der har fundet cachen, synes det sted den blev fundet, ikke er godt nok til at skjule cachen. Det kan være at findestedet ikke passer med cachebeskrivelsens krypterede hint, eller måske gætter finderen på at cachen var et forkert sted, eller måske forsøger finderen i bedste mening prøver at forbedre på cachens skjulested. I dette tilfælde siger man også at cachen er blevet koordinatmugglet.
  • Der kan have været en muggler eller et dyr på spil.
  • Der er ankommet en ny geocacher mens den foregående finder var ved at logge, og når den nye finder skal lægge cachen tilbage, er den første finder gået, så det er uklart hvor cachen var gemt. Denne type cachevandring ses særligt tit under et velbesøgt event.
  • Finderen har bare sjusket med tilbagelægningen.

Læg mærke til at cachevandring sagtens kan ske i mange små trin. Når en cache er vandret så langt at det virker uforståeligt for cacheejeren, er det højst tænkeligt at cachevandringen netop er sket ad flere omgange.

Det hænder nu og da at cacheejeren ikke kan finde sin egen cache efter at den har været udsat for cachevandring. Det kan betyde at der bliver udlagt en ny udgave af cachen, hvorefter de geocachere der siden leder efter cachen, finder de to udgaver mere eller mindre på skift. Somme tider afsløres det først når en geocacher tilfældigvis finder begge udgaver i samme besøg.