JakobB

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

B

linger

ar

J S-B er en dansk geocacher, der bor i Hals lidt nordøst for Aalborg i Nordjylland. J S-B hedder til daglig Jakob Selvli-Buch og har haft 2 andre geocacher tidligere.

Fra November 2007 til d. 22. juni 2009 - fitlineshop-dk

Fra Juni 2009 til Januar 2016 - Jakob

2016 skiftede han navnet tilJakob kommer oprindelig fra Randers. Han har tidligere boet i Randers i 25 år, Grenaa i 12 år, Munkerup i ½ år og Vodskov i 7 år. I Februar 2015 flyttede han til Hals. Nogen gange er døtrene Regitze og Eliza med. Regitze og Eliza har begge deres egne geocacherprofiler. Jakob arbejder til daglig som vinduespudser for ISS.

JakobB skriver om sig selv:[redigér]

Jeg startede med geocaching efter at have hørt om det i P4 Østjyllands Radio. Der gik dog længe, før jeg selv prøvede det af.

Hvilken GPS: I starten brugte jeg min Tomtom GPS fra bilen. Senere havde jeg modellerne Garmin HCX vista, Garmin GPSmap 60CSx og Garmin GPSmap 62s. Nu bruger jeg en Garmin Oregon 650

Opstarten: Den første cache var GC16XH8 Ofrende, som jeg fandt d. 10. nov 2007 i Grenaa. Jeg havde dog ikke helt forstået at jeg skulle finde en logbog, så det blev først gjort nogle dage senere. Cacherne blev fundet på de steder jeg tilfældigvis kom forbi i min hverdag. I løbet af det første år fandt jeg 400 geocacher. De blev fundet i Danmark, samt 5 på Mallorca (fundet i efterårsferien 2008), 1 der er fundet i Zambia på en studietur og 17 cacher er fundet i Tyskland.

En biting ved geocachingen, som jeg specielt godt kan lige, er de sporbare genstande Travel Bugs og Geocoins. Jeg kan godt lide at se opfindsomheden, der er brugt til at designe de små genstande. Jeg har selv 7 TravelBugs og 33 Geocoins i omløb. Det er spændende at følge med i hvor de kommer frem.

Det var først i 2009 at jeg startede på at køre afsted kun for at finde geocacher. Jeg elsker alsidigheden ved denne sport/hobby. Nogen gange tager jeg på en hyggetur med børnene. Det kan være på en skovtur eller lignende hvor vi finder en cache eller to. Andre gange udvælger jeg et område med mange cacher til en løbe- eller mountainbiketur i terrænnet. Her kommer det sportslige aspekt ind i billedet. Jeg har også prøvet at finde cacher ved at ro i kajak, svømme ind i huler, balancegang under en motorvejsbro over en flod, klatre i høje master og træer og meget meget andet. Endelig er der det sociale aspekt. Jeg deltager nogen gange i events. Det er hyggeligt at møde andre i naturen eller til fællesspisning. Jeg inviterer gerne geocachere på besøg hjemme hos mig enten til en kop kaffe, lidt teknisk hjælp eller til overnatning. Gennem årene er der kommet en del gode venner til. Et par af dem er blevet mine allerbedste venner.

d. 2. januar 2010 satte jeg ny verdensrekord i 24 timers geocaching. Jeg fandt 504 cacher sammen med Elverhøj, Mafrea og Camfrea. Se fotoet herunder

Fra venstre: JakobB, Elverhøj, Camfrea, Elverhøj og Mafrea


Jeg har ca. 30 aktive geocacher pr. 20. december 2010. Desuden har jeg oprettet 2 cacher ved Grenaa, der er adopteret af Fam.Øbo

I vinteren 2008 blev der også oprettet 2 cacher ved Gilleleje, som Team Samodor adopterede og siden har nedlagt.

Eksterne henvisninger[redigér]

Koordinat: {{#lat_deg2dms:{{

  1. lat_dms2deg:57|6|305|N}}}} {{#long_deg2dms:{{
  2. long_dms2deg:10|2|026|E}}}}

{{#kml.placemark:Point({{

  1. lat_dms2deg:57|6|305|N}},{{
  2. long_dms2deg:10|2|026|E}})|name=JakobB

}}