Gruppelogning

Fra Geowiki
Skift til: Navigation, Søgning

Gruppelogning er en særlig logningsteknik hvor en gruppe geocachere der er på tur sammen, kun skriver én logning i den fysiske logbog i cachen, mens de alle sammen logger hver for sig under deres egen profil på cachesiden. Det navn gruppen bruger i den fysiske logbog, er ofte et engangsnavn som er opfundet til brug på turen. Normalt skriver man i logningen på cachesiden hvem man var på tur med, og at man har logget hele gruppen samlet som gruppelogning i den fysiske logbog.

Gruppelogning bruges særligt meget i forbindelse med powercaching. Fidusen er at man kan komme hurtigere videre når man ikke skal skrive alle navnene i loggen. Gruppelogning har også den fordel ved nanoer og små mikroer at der ikke bruges så meget plads i logbogen (eller logstimmelen, som der ofter er tale om).

Gruppelogning som fænomen er accepteret i vide kredse. Enkelte cacheejere frabeder sig dog gruppelogninger. Der er også geocachere der mener at gruppelogning er mod ånden i geocaching. I øvrigt er der mange geocachere der selv vil selv skrive i de fysiske logbøger, og som derfor ikke bruger gruppelogning.

Tilbagevenden spørgsmål

Om Teamlogninger.

1. Hvis man i en periode har haft fælles profil med andre (f.eks. en familie) og et af familiemedlemmerne nu vil have sin egen profil - må vedkommende så logge alle sine tidligere fund med famillien under eget nyoprettet cachernavn?

2. Hvis man har været på cachingtur med en flok cachere, der har hver sin profil, må man så logge i logbogen under et til lejligheden opfundet teamnavn, og bagefter online i eget cachernavn med henvisning til, at man var en del af teamet?

3. Må en CO forbyde teamlogs a la pkt. 1 & 2 i sine caches, og kan vedkommende tillade sig at slette dem?

De danske revieweres holdning til de tre problemstillinger er ganske kort: 1. Ja 2. Ja 3. Nej