Golden Horns Geocoin

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

Golden Horns (Guldhornene) er en dansk-designet geocoin, som første gang kunne købes den 19. juli 2008 til eventet Frigivelsesevent Golden Horns Geocoin

Historie[redigér]

Mønten's motiv forestiller de over 1500år gamle Guldhorn der blev fundet i år 1639 og 1734 ved Møgeltønder.

I 1802 blev de stjålet og omsmeltet, men efter tegninger er der senere lavet kopier som blev udstillet på Nationalmuseet.

Disse kopier blev stjålet fra en udstilling i Jelling den 17. september 2007 og genfundet.

De er idag udstillet på Nationalmuseet i København.

Om mønten[redigér]

Mønten er designet af Mcoplevelser.dk som et forslag i forum-konkurrencen om at blive den "officielle" danske geocoin 2008. Imidlertid kunne der ikke opnås enighed om betingelserne for at benytte det danske geocaching logo samt teksten "geocaching.dk" på mønten, og forslaget blev derfor trukket tilbage, på trods af at det var et af de mest populære designs. Mønten blev derefter fremstillet af Mcoplevelser og gjensen i samarbejde (uden dansk logo og geocaching.dk tekst), og den sælges gennem geocoin.dk.

Produktion[redigér]

Mønten er ligesom solvognen produceret med assistance fra geocoin.de. Der er foreløbig fremstillet i alt 1000 stk., og det er hensigten at producere flere, hvis dette antal ikke er tilstrækkeligt.

Tekniske Data[redigér]

Mønten er oval, med en største bredde på 2 tommer (50,8 mm) og er 3 mm tyk. Materialet er en zinklegering. Der er fremstillet 2 varianter. Begge viser hornene i blankt guld. På den ene variant er den omgivende tekst samt randen også i guld, mens de på den anden variant er i sølv.