GCVote

Fra Geowiki
(Omdirigeret fra Gcvote)
Spring til navigation Spring til søgning

GCVote er et system, hvor geocachere giver cacher en kvalitetsbedømmelse fra 1-5 stjerner, hvor 5 er det bedste og 1 det dårligste. Bedømmelserne indgives ved hjælp af en udvidelse til en browser, typisk i forbindelse med logning af cachen. Se mere på GCVote's hjemmeside.

GCVote kan pt. (maj 2010) kun anvendes fuldt ud med Mozilla Firefox, Google Chrome, og i GSAK ved hjælp af makroer. Der findes dog også udgaver til Internet Explorer.

En samlet vurdering af en cache er et samspil af mange faktorer: beskrivelse, beholder, gemmested, vej til gemmested, bytteting, opgaven (multi/mystery), sammenhængen mellem alle disse... Hvordan den enkelte prioriterer alle disse faktorer i en samlet vurdering, vil være meget subjektiv. For eksempel vil geocachere der går efter naturoplevelser, nok vurdere mikroer i bymiljø lavt, hvorimod geocachere der kan lide spændingen ved at være omgivet af mange mugglere når man leder, vil vurdere dem højere.

Der er forlydender om at man i oprindelseslandet, Tyskland, har set geocachere, der samledes for at muggle andre geocacheres cacher, som havde 2 eller færre stjerner på GCVote[1].

Det er muligt for en cacheejer at få undtaget sine cacher fra GCVote's database, men man skal kontakte ejeren af GCVote hver eneste gang man opretter en ny geocache. Man får som cacheejer ikke at vide om eller hvornår ens geocache bliver ratet.

Der er lavet en bookmarkliste med de cacher i Danmark der udelukkende har fået vurderinger på 5 stjerner: Link

GCVoteGrabber[redigér]

GCVoteGrabber er en makro, der kan tilføjes GSAK således, at man i GSAK kan se vurderinger på cacherne. GCVoteGrabber kan hentes på GSAK's hjemmeside under Macros

Indlæg på forum[redigér]

Se også[redigér]

Favoritsystemetgeocaching.com.

Kilder[redigér]

Eksterne link[redigér]