GSAK v8

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.

Med GSAK version 8 er "geocaching.com access" med API indført. Dette betyder bl.a., at man kan hente sine PQ'er direkte. Og man kan hvert døgn hente 6.000 ekstra cacher med fulde cachebeskrivelser og op til 30 logs + 10000 'skrabede' koordinatsæt med titler, ejer og type yderligere.

geocaching.com adgang (API)[redigér]

Den væsenligste nyskabelse i GSAK v8

Hent geocaches[redigér]

Giver adgang til at hente caches bl.a. via et map tool.

Opdater cachedata[redigér]

Opdater cachedata (enkelt/alle i filter) med de seneste logs. Der er lidt ekstra muligheder i forhold til "Hent seneste logs".

Download Pocket Queries...[redigér]

Herfra kan du downloade PQ'er direkte til GSAK.

Hent seneste logs[redigér]

Opdater cachedata (enkelt/alle i filter) med de seneste logs. Der er ingen begrænsning i antallet af logs. Denne funktion er gratis at bruge. Dvs den tæller ikke fra dine daglige 6000 API counts. Brug den dog med omtanke da det kan tage lang tid at checke hele din database. Selvom den er gratis er der stadig en begrænsning i hvor mange logs, der kan hentes i timen. Hvis denne grænse overskrides vil GSAK stå og tælle ned til der er gået en time før den fortsætte med at hente flere logs.

Statustjek[redigér]

Herfra kan du checke status på de viste caches. Denne funktion er gratis at bruge. Dvs den tæller ikke fra dine daglige 6000 API counts. Brug den dog med omtanke da det kan tage lang tid at checke hele din database.

Favorit points[redigér]

Herfra styrer du dine favorit points.

Tilføj aktuelle cache til favoritter[redigér]

Bruges til at tilføje den markerede cache til dine favoritter.

Fjern favorit point fra denne cache[redigér]

Bruges til at fjerne favorit point fra den markerede cache.

Hent aktuel balance[redigér]

Viser hvor mange favorit points du har tilbage.

Opdater bruger info...[redigér]

Bruges af GSAK til bl.a. at sætte din hjemmelokation fra det du har indtastet på geocaching.com.

Publicer logs...[redigér]

Stærk funktion der bruges til at publicerer logs f.eks. fra din GPS'r, fil, filter eller markerede cache. Funktionen åbner op for en mængde muligheder for at styre hvad der skal logges og på hvilken måde.

Tilføj til bookmark list[redigér]

Har du på forhånd oprettet en (eller flere) bookmark list(s) på geocaching.com kan du med denne funktion tilføje caches.

Hent aktuelle download balance[redigér]

Viser hvad du har brugt af din daglig kvote for download via API'en.

Brug anden access token[redigér]

Bruges hvis der er brug for at logge sig på med en anden geocaching.com konto. Det er i virkeligheden her at man, på geocaching.com, giver GSAK tilladelse til at "snakke" med geocaching.com, via sin profil. Har man problemer med at "logge på"/bruge sin konto adgang fra GSAK (the access token has expired), skal man herind og give tilladelse på ny.

Fjern konto (kun fra denne menu)[redigér]

Bruges til at slette en konto hvis man har gjort brug af "Brug anden access token" og ønsker oplysningerne slettet igen.

Her er flere ting hentet fra Forum:[redigér]

  • "Det væsentligste er 'geocaching.com access'-menuen, hvorfra du får adgang til at hente dine PQ'er direkte (hvis du er premium member og kører PQ'er), logge fund direkte (istedet for at bruge FieldNotesAndImport-makroen), muligheden for at hente op til 6000 ekstra caches per konto/per døgn (ved hjælp af Get Geocaches og Refresh), mulighed for at køre status check på _alle_ caches i ens Databaser gennem API'en.. "
  • Ud over adgang til Geocaching.com API får man også mulighed for at oprette sine egne UserData felter, udover de fire som er standart.
  • Nåja, og gennem API'en kan man også hente de Usernotes der er skrevet ind i cache-beskrivelsen (det der gule felt i toppen af cachebeskrivelserne) - det er meningen at disse skal komme med i PQ'erne engang også (.. planlagt siden 2010) + at man får favoritpoints med også - begge dele gennem refresh og get geocaches.
  • Hvis du vælger en tilfældig cache og bruger menuen 'geocaching.com access - refresh cache data' og bare lader den stå på 'current cache only' og klikker 'ok', så refresher den cache-data for den pågældende cache. Når den er færdig med det får du et lille status-vindue, hvor du bl.a. vil se disse to linier: Api max daily download count 6000 Api balance left to download 5999. Dette viser dig, at du nu har hentet 1 af de 6000 du må hente per 24 timer (løbende - der er ikke noget 'skæringstidspunkt').
  • Bruger du geocaching.com -> Get Geocaches, så får du lidt muligheder for at hente caches ned for et område du måske ikke har dækket med PQ'er. I 'Basic'-tab'en kan du i dropmenuen øverst enten selv indtaste et centerkoordinat eller vælge fra en liste over de Locations du måtte have indtastet (under Tools -> Options -> Locations). De forskellige options skulle næsten være selvforklarende, bemærk dog, at man gennem API'en kun får caches ud til ca 50kr, selvom man kan indtaste et større tal (begrænsning hos geocaching.com, ikke i GSAK). Vil man gøre det lidt mere avanceret, så kan man under 'Advanced'-tab'en indtaste koordinaterne til en 'bounding box' (firkant, groft oversat), hvori man vil søge caches. Man kan også her vælge, om man vil hente de fulde cache-beskrivelser + logs (Data Format: 'Full') (svarer til GPX-filer i dag) eller Data Format: 'Light', hvilket svarer til loc-filer hvor man kun får meget basal info og ingen logs.
  • Den hurtige måde at få Fav Point med for caches du allerede har i Databasen er at bruge Geocaching.com Access -> Get Geocaches og vælge 'light' på fanebladet 'Advanced'. Så kan du få favoritpoint på op til 10000 af dine caches i databasen per døgn. Da der er ret mange caches der ikke engang har fav. point, så kan du endda spare lidt på 'API-kontoen' ved at vælge at du kun vil hente caches med med 1 eller flere favoritpoint (dette vælges også under fanebladet Advanced).

Crash kursus i v8[redigér]