Forberedelse til geocaching-tur

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

Inden du tager ud på skattejagt, er det vigtigt at du forbereder dig grundigt. Nedenfor finder du et par råd om hvilke forberedelser, du bør foretage inden du tager afsted.

Området[redigér]

Find ud af så meget som muligt om området hvor du vil finde cacher. Er det i en skov, på en strand eller en mark eller måske i byen. Find et detajleret kort over området og brug det til at finde den bedste vej til cacherne. Det er specielt vigtigt hvis du skal ud i en skov, hvor skovstierne går på kryds og tværs i alle retninger. Her kan det uden kort være svært at finde den rigtige sti, der fører i retning mod cachen. Prøv at benytte en søgemaskine på Internettet til at finde oplysninger om og kort over området. Naturstyrelsen har kort liggende online over de danske statsskove. Disse kan også hentes i papirudgave på bibliotekerne. Man kan derudover - helt gratis - finde og printe kort fra Kort og Matrikelstyrelsen på Sjællandsledens hjemmeside

Bookmarks[redigér]

Du kan derudover finde en række gode Bookmarks over forskellige typer caches hér. Bookmark lister er lister, man kan oprette på geocaching.com (hvis man er Premium member) over cacher, som man synes har et eller andet tilfælles, som f.eks. geografisk beliggenhed, i nærheden af specielle genstande/bygningsværker, cacher man synes er specielt gode, bestemte typer af opgaver osv. Der er frit valg til hvad man bruger sine bookmark lister til.

Påklædning[redigér]

Når du ved hvilket område cachen er placeret i, så er det tid til at tænke på påklædningen. Undersøg cachens sværhedsgrad og terræn og kortet. Er cachen placeret i et skovområde, er det nok sandsynligt at den ikke lige er placeret umiddelbart ved siden af en skovsti. Derfor er shorts nok en dårlig ide. Fodtøjet er også meget vigtigt. Selv om cachen ser ud til at være placeret en lille gåtur inde i skoven, så er det min erfaring at du kan risikere at komme til at gå rigtigt langt. Det sker jævnligt at man, selvom man kun er måske 100 meter fra cachen, må gå en del rundt for at finde den rigtige vej ind i området hvor cachen befinder sig. Det sker også at man, trods forberedelse, kommer til at tage den forkerte sti og må gå tilbage eller tage en omvej. Derfor er det meget vigtigt altid at have et par solide sko/støvler på.

Læs beskrivelsen grundigt[redigér]

Læs den beskrivelse som cacheejeren har skrevet på geocaching.com grundigt! Mange af beskrivelserne indeholder foruden beskrivelsen af cachen også informationer om hvad man må - og ikke må i området! Du har også glæde af at se attributterne. Derudover kan der være beskrivelser af forskellige attraktioner i området. Overvej om du har glæde af at printe cachebeskrivelsen ud, eller om du er tilstrækkeligt forberedt til papirløs geocaching.

Anbefalet udstyr[redigér]

 • GPS-modtager
 • Ekstra batterier til gps'en (eller batteripakke hvis din gps er en smartphone)
 • Detaljeret kort over området (kan være indbygget i din gps)
 • Gode solide vandresko/-støvler (husk nogle tykke sokker).
 • Skriveredskab - mange cacher har ikke noget skriveredskab, og visse logbøger kan man kun skrive på med kuglepen
 • Notesblok
 • Lygte - også om dagen, for du kan få brug for at lyse ind i sprækker eller lignende
 • Kniv (tænk over at den skal være lovlig)
 • Lette arbejdshandsker (i tilfælde af at cachen f.eks. ligger under en tornet busk).
 • Drikkevand
 • Mobiltelefon (giver sig selv hvis din gps-modtager er en smartphone)
 • Kompas (oftest indbygget i din gps)
 • Kamera (ofte indbygget i din telefon)
 • Kikkert
 • En tom plasticpose (til affald)
 • Bytteting (Småting af ringe værdi som benyttes til at lægge i cachen)

Jeg vil anbefale at du bruger en lille let rygsæk til udstyret.

Hvis du skulle komme galt af sted[redigér]

Inden du tager afsted, er det vigtigt at du fortæller nogen hvor du skal hen, og hvornår du regner med at være hjemme igen. Tag din telefon med og hold den tændt under hele turen.