FFC

Fra Geowiki
(Omdirigeret fra First find)
Spring til navigation Spring til søgning
FFC fra Brende Å

Et FFC (Første-Finder-Certifikat) er et bevis på, at man var den første fandt en cache, som mange cacheejere lægger i nye cacher. Hvis man er der første, der finder en cache, kan man tage FFC'et med sig.

Typisk er et FFC et stykke papir på størrelse med et A4-papir, postkort eller visitkort, ofte lamineret. På det står der f.eks. "Tillykke du var den første til at finde geocachen", efterfulgt af navnet på cachen. Somme tider er FFC'et en eller anden genstand. Nogle gør meget ud af at lave et flot FFC på computeren eller med sirlig håndskrift og pynter med klistermærker, billeder og børnetegninger, og andre skriver en simpel håndskrevet lap papir. Nogle cacheejere sender et FFC pr. mail eller pr. post - især når cachen ikke er særlig stor. Det er ikke alle, der lægger FFC'er i deres cacher.

I nogle af de danske cacher er der desuden et junior-FFC, der er beregnet til det første barn, der finder cachen. Der er, som så ofte med geocaching, ingen faste regler for, hvor ung man skal være for at have ret til et junior-FFC, hvis det ikke direkte fremgår af certifikatet. En aldersgrænse på 15 år har været nævnt.

FFC'er er en særlig dansk tradition. I andre lande er de ikke udbredte, men traditionen for at man praler af at være den første, ofte med forkortelsen FTF (first to find), er udbredt over hele verden.

Der blev tidligere ført statistik over, hvem der først finder danske cacher. Statistikken fandtes på powercaching.dk, den danske first finder statistik-side. Det fremgik ikke af statistikken, om cachen indeholdt et FFC. Man kunne lette statistikarbejdet hvis man skrev (FTF) i sin log når man var den første der fandt en cache. Derfra stammer traditionen med at den der først finder en cache, skriver (FTF).

Se også[redigér]

FFC-jagt - bl.a. om hvordan man får e-mail hver gang der kommer en relevant ny cache.


Eksterne henvisninger[redigér]