Bonuscache

Fra Geowiki
(Omdirigeret fra Finale)
Spring til navigation Spring til søgning

En bonuscache er en cache som man kan finde ved at bruge oplysninger fra andre cacher.

I den enkleste form ligger koordinaterne til bonuscachen i cachebeholderen i en anden cache. Når man har fundet den første cache, kan man derefter finde den anden cache.

Mange bonuscacher er knyttet til en cacheserie. Man skal så finde flere forskellige (ofte alle) cacher i en serie, og der vil være et bidrag til bonuscachens koordinater i hver af de cacher man finder. Sådan en cache kaldes også for en finalecache.

Bonuscachers cachetype kan enten være multi-cache eller mystery cache. Der er ikke nogen klare regler på området, og der er heller ikke nogen klar praksis. Sværhedsgraden indregner somme tider hvor svært det er at finde koordinaterne frem ved besøg i de tidligere cacher; andre gange afspejler det kun hvor svært det er at finde selve cachen når først man har koordinaterne. Terrænsværheden for en bonuscache afspejler hvor svært terrænet er når man skal frem til selve bonuscachen, uden hensyn til terrænsværheden af de cacher man skulle besøge for at få fat i koordinaterne.

Der er ofte knyttet en bonuscache til en Adventure Lab-cache.

Bonuscache i flere niveauer[redigér]

Man kan kun få godkendt ét niveau af bonuscacher. Man kan altså ikke få godkendt en cache Bonus2 hvor koordinaterne findes i cachen Bonus1, hvis Bonus1 allerede er en bonuscache hvor koordinaterne findes i cacherne Alfa og Bravo. Denne regel er præciseret af cachegodkenderne 2018-12-09. Der findes danske kæder af cacher der ikke overholder denne regel; men de er så godkendt før reglen blev tydeliggjort.