Diskussion:En Kakkadue

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

"En Kakkadue bryder ikke reglerne for geocaching, da selve cachen ikke skal graves frem med redskaber, den ligger nede i en anden beholder, som så er gravet ned." Denne formulering er lidt uheldig, idet det jvf. guidelines ikke er tilladt at grave en cache ned - også selvom der ikke skal graves for at finde den igen. Jeg ved godt at der er mange caches der er lavet på denne måde, men man behøver ikke ligefrem 'opfordre' til dette gennem at erklære sådan en gemmemåde 'lovlig' (nybegyndere forstår ikke nødvendigvis, at det ikke er ok at grave huller i statsskove o.l.). --renelm 17. mar 2012, 06:01 (CET)


Jeg er enig med Renelm. Vi kan vel bare stille og roligt rette formuleringen.

Jens 17. mar 2012, 08:42 (CET)

Hvad siger i til en formulering i retning af nedenstående forslag? -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 17. mar 2012, 10:42 (CET)
En kakkadue er ikke i overensstemmelser med retningslinierne for placering af cacher, der siger at cacher hvor der skal benyttes graveredskaber ved placering af cachen ikke er tilladt. Der er dog en udbredt brug af cacher der er placerede på denne måde. Placeringerne spænder fra at en allerede eksisterende hulning i området uddybes og forsynes med kanter, til nedgravede rør, der overdækkes med en sten.


Det lyder i hvertfald bedre --renelm 17. mar 2012, 13:46 (CET)
Det bør vel stadig være sådan at hele artiklen indledningsvis fortæller hvad en Kakkadue er - sådan i god leksikonstil. Sådan ca. sådan noget her:
En kakkadue er en cache der er gemt i et gravet hul i jorden, som er dækket til med et grydelåg eller andet dæksel, hvorefter det hele er camoufleret. Hullet vil ofte være forstærket, fx med et stykke plastkloakrør. Det kræver ikke graveværktøj at få fat i selve cachen.
En kakkadue er ikke i overensstemmelser med retningslinjerne for placering af cacher, der siger at man ikke må placere en cache på en måde der kræver graveredskaber ved placeringen. Der er dog alligevel mange cacher der er placeret på denne måde.
En kakkadue er opkaldt efter geocacheren Kakkadue.
Jens 18. mar 2012, 15:44 (CET)