Cachestørrelse

Fra Geowiki
Skift til: Navigation, Søgning
CacheSize.png

En cache kan være annonceret som en af følgende størrelser:

  • micro (meget lille) Mindre end 1 deciliter
  • small (lille) Fra 1 deciliter op til 1 liter
  • regular (almindelig) 1-20 liter
  • large (stor) Fra 20 liter og opefter
  • Other (anden størrelse) med underteksten Se beskrivelsen
  • Unknown (ukendt) eller Not listed når man opretter en cache - Denne type kan ikke oprettes længere

Den sidste størrelse man kan støde på er Virtual men den ses kun på caches af typen Virtual, som ikke længere kan oprettes.

Ekstremt små microcacher har desuden fået kælenavnet nanocache, men annonceres som oftest som en Other hvor det så nævnes i cache-beskrivelsen at der er tale om en nanocache. En anden mulighed er at annoncere den som en micro, som er den nærmeste størrelse man kan angive. Det har et par gange været diskuteret på geocaching.com's forum, om man skulle oprette størrelsen "nano", men dette ønsker man ikke fra geocaching.com's side.

Hvilken størrelse skal jeg vælge[redigér]

Når du lægger en cache ud, skal du tage stilling til hvilken størrelse cachebeholderen skal have. Hvis det er en skovcache hvor der er plads til at lægge en stor beholder, anbefales det at lægge mindst en small, da det kan være meget svært at finde en micro i en skov, men i sidste ende er det dig der bestemmer. Lægger du en bycache, kan det være svært at finde et egnet gemmested til de store beholdere, så der er det almindeligt at lægge microer eller endda nanocacher.