Brugerdiskussion:Annarella

Fra Geowiki
Skift til: Navigation, Søgning

Velkommen til Annarellas diskussionsside[redigér]

Du har lige fjernet en række rettelser/links jeg har lavet i en vejledning, var det ikke en ide at lade mig vide hvorfor ?? --29. jan 2007 kl. 15:21 (CET)

Hvis f.eks. geocaching.com bliver nævt 15 gange i en artikel, er det ikke nødvendigt at alle bliver lavet til henvisninger. Første gang er nok. :) (evt. 2 gange hvis det forekommer øverst i artiklen og så igen langt nede i et underafsnit.) Jeg forsøger blot at følge retningslinjerne fra dawiki. Se http://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Stilmanual#Links_mellem_artikler --Annarella 29. jan 2007 kl. 15:38 (CET)
når man har siddet og lavet rettelser i henvisninger i omkring 40 artikler, er det lidt en våd klud du smider i hovedet på mig, at fjerne henvisninger uden diskussion, og de gjorde ingen skade, jvf samme kilde: "Kun i sjældne tilfælde bør man fjerne en henvisning...", umiddelbart herefter står der godt nok: "medmindre den optræder to eller flere gange. Husk på at en henvisning ikke automatisk bliver fulgt, så den er ikke til besvær for den der ikke følger den", men især det sidste ville jeg lægge vægt på. Ved at fjerne duplikate henvisninger lægger du begrænsninger på den brugervenlighed der er i systemet, at jeg - når jeg vælger - (jeg i betydning: læser) kan klikke på en henvisning når det er relevant for mig! at gøre det. Ud fra den betragtning vil jeg foreslå at disse henvisnigner genindføres. Men jeg vil ikke gøre det med mindre vi er enige om det ! --Pli 29. jan 2007 kl. 16:08 (CET)
tak for linket, jeg ledte faktisk efter det, men hjælpesiderne i geowiki'en er ike så hjælpsomme, og i dawiki'en fandt jeg heller ikke det jeg søgte, at søge på "henvisning" er lidt omsonst.
Jeg havde også tænkt mig at give dig linket til dawikis stilmanual og forklare dig hvorfor jeg har fjernet nogle af henvisningerne. Men jeg skulle lige rette et par stykker før jeg så et mønsker. :) Jeg sidder som regel hver dag og hygger mig med at gennemgå alle dagens rettelser og rette lidt videre i nogle af artiklerne. Jeg skriver ikke så mange nye artikler for tiden, men arbejder på at højne kvaliteten og skabe en ensartethed i geowikien. Jeg har ikke slettet alle dine 40 redigeringer, men fjernet nogle af de dobbelthenvisninger du har lavet, fordi jeg mener det højner kvaliteten af geowikien jævnfør stilmanualen på dawiki. Jeg er da ked af det hvis du tager det personligt. Mht. den våde klud du føler, så husk at når man redigerer eller skriver en artikel står der "Hvis du ikke ønsker at din tekst skal udsættes for nådesløse redigeringer og at den kan blive kopieret efter forgodtbefindende, så skal du ikke placere den her.". --Annarella 29. jan 2007 kl. 16:47 (CET)
Jeg savner at du tager stilling til mine argumenter, eller fastholder du bare ? --Pli 29. jan 2007 kl. 17:48 (CET)
Jeg vil erklære mig enig med Annarella i at det er en uskik at have den samme henvisning mere end en gang. Det er korrekt at den ikke automatisk bliver fulgt, men for mit eget vedkommende, bliver jeg forstyrret i min læsning, hver gang der er noget tekst der ser anderledes ud. Og det kan godt give en del forstyrrelser på sider med mange links. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 29. jan 2007 kl. 18:03 (CET)
Jeg vil købe argumentet hvis vi snakker links indenfor et afsnit i en artikel. Men tag nu en vejledning, som er delt op i flere afsnit. Som bruger læser jeg måske kun et ganske bestemt afsnit. Er det så rimeligt at jeg skal scrolle op i teksten for at finde det sted forfatteren har valgt at placere et link ? Det kunne ligne et skisma mellem brugervenlighed og stringens. For mig at se går det imod grundtanken i wikien, der jo må være at skabe link mellem så mange artikler (læs afsnit) som muligt. Jeg så lige i stilmanualen at alwiki målet er opgivet, hvilket man godt kan forstå, og det er heller ikke det jeg vil tilstræbe. Først og fremmest afprøver jeg wiki'ens metoder, herunder den sociale interaktion der er ved frembringelsen og tilretningen af artiklerne. I den forbindelse mener jeg at nogle tekster vil blive forbedret på brugervenligheden, måske på bekostningen af stringensen. --Pli 29. jan 2007 kl. 18:50 (CET)
Kan ikke lade være: Garmin GPS 60, her har du i hver omtale af de enkelte modelle lavet markup på Turn-by-turn navigation. Hvilket jeg i øvrigt finder relevant! -- Pli 29. jan 2007 kl. 19:10 (CET)
Jo færre henvisninger der er, jo lettere er det at læse en artikel. Selvfølgelig skal der henvises til andre artikler, men ikke til den samme artikel flere gange i samme afsnit. I en lang artikel er det dog efter min mening fint hvis en henvisning gentages. --Annarella 29. jan 2007 kl. 20:39 (CET)