Blindcaching

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

Når man finder en cache med som man ikke kender slutkoordinaterne til, kaldes det blindcaching. Det skal dreje sig om en cache hvor slutkoordinaterne ikke er umiddelbart tilgængelige i cachebeskrivelsen, typisk en mystery cache, en multi-cache eller en letterbox hybrid. Der er flere mulige måder det kan ske på:

  • Man er ude at lede efter et godt sted at lægge en cache. Idet man tjekker et sted, opdager man at der allerede er en cache på det sted.
  • Man forsøger at få en cache godkendt, men godkendelsen bliver forkastet fordi der ligger en anden cache inden for minimumsafstanden. Derved får man en god fornemmelse af hvor den anden cache ligger.
  • Man afsøger et område mere eller mindre systematisk fordi man har en god ide om at cachen må ligge i området. Hvis det er en cache hvor man kun har regnet det ene af de to koordinater ud, kan den systematiske søgning foregå i lige linje nord-syd eller øst-vest.

Når man finder en cache man ikke søgte efter, ved blindcaching, er det ikke sikkert at cachens navn eller GC-kode fremgår af indholdet af cachebeholderen. I den situation kan der være en lille opgave at løse for at nå frem til at logge cachen på nettet.