Ammo-kasse

Fra Geowiki
(Omdirigeret fra Ammobox)
Spring til navigation Spring til søgning
Ammo-kasse

En Ammo-kasse (også kaldet ammoboks eller ammunitionsboks) er nok den mest solide cachebeholder der findes. Den er lavet af metal, og har en gummipakning i låget der gør den 100 % vandtæt. Den mest almindelige måler 30 x 15 x 18 cm (LxBxH)

Historie.[redigér]

Kassen er udviklet til transport og opbevaring af ammunition til militæret, og bliver i stor udstrækning genbrugt. Da en stor del af den ammunition der bruges i Danmark er produceret i udlandet, er udgiften til returtransport dog stor. Derfor sælges de til det civile marked på Forsvarets auktioner (hele paller). En del af dem havner også i skrotkasserne på diverse kasserner. Inden de bruges til civile formål skal den originale tekst overmales.

Test.[redigér]

Team Schack kører en test på en Ammo-kasse. Den blev placeret i Vadehavet d. 26/8-2005. Cachen hedder Låningsvejen og befinder sig under 30-70 cm vand to gange i døgnet. Når der er storm fra vest, endda under 2-4 meter vand - og den holder stadigvæk tæt. Ammunitionskassen holdt ca. 2 år, jvf. denne log.

Camouflage.[redigér]

Køb et par forskellige farver spraymaling, og spray kassen så den falder ind naturen, hvor den skal placeres. Drys eventuelt sand, jord, græs eller blade i den våde maling - det giver en rigtig god camouflage.

Hvor køber jeg?[redigér]

De fås på diverse overskudslagre: