Tracking number

Fra Geowiki
Version fra 27. dec 2011, 20:06 af Jens (Diskussion | bidrag) Jens (Diskussion | bidrag) (Let redigering - samme indhold)
Spring til navigation Spring til søgning

Tracking number (eller tracking-nummer eller tracking-kode) er den unikke kode som står på trackables (geocoins, travel bugs, Jeeps osv.), og som man skal bruge når man logger at man har taget dem eller set dem.

  • geocoins står det på selve mønten på den side hvor der også står Trackable on geocaching.com, og det består af 6 cifre/bogstaver.
  • travel bugs står det stemplet ind i hundetegnet. Oprindeligt bestod det af 6 cifre, men i 2006 begyndte der at komme hundetegn med blandinger af cifre og bogstaver.
  • Jeeps står det også stemplet ind i hundetegnet, og det består af 6 cifre/bogstaver ("JP" + 4 cifre/bogstaver)

De første 2 bogstaver i trackingnummeret på en geocoin kaldes Tracking number prefix. For mønter produceret i under 1.000 eksemplarer er bogstaverne "PC" for "Personal coin". For mønter produceret i 1.000 eksemplarer eller flere, har møntproducenten selv valgt bogstaverne, så de passer til emnet. Den danske geocoin 2006 har fx prefix "DK" for Danmark. Tilsvarende ses "NL" på hollandske mønter, "GE" på tyske, "FN" på finske, "CA" på canadiske, "UK" på Britiske, "NO" på norske osv. Betydningen af prefix kan også være mindre indlysende - fx bruger den dygtige amerikanske møntkunstner crake prefix "CR" som en slags signatur.

Et tracking-nummer er at betragte som fortroligt, og bør ikke oplyses til nogen, der ikke har haft den pågældende trackable i hånden. Hvis et tracking-nummer oplyses eller offentliggøres, kan enhver nemlig lave såkaldte virtual discovery logs, som af mange anses for uetiske. Af samme grund skal trackingnummeret altid fjernes på fotos af geocoins. Ved fotos af travel bugs skal man huske at vende hundetegnet så nummeret ikke kan aflæses på billedet.

Når en trackable aktiveres, får den ud over det indgraverede tracking nummer tildelt en travel bug kode, som består af bogstaverne "TB" efterfulgt af 4 eller 5 cifre/bogstaver. Denne kode, som altså ikke er det samme som tracking-nummeret, er offentligt tilgængelig og kan oplyses til enhver. Med den kan man læse alt om objektet, men kan ikke tilføje en ny log.

Se også

Vejledning til at logge trackables