Terracaching

Fra Geowiki
Version fra 22. maj 2014, 20:33 af M45B (Diskussion | bidrag) M45B (Diskussion | bidrag) (Kat)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

TerraCaching er et alternativ til geocaching.com. Det er et amerikansk projekt som prøver at hæve kvaliten af cacher. For at blive medlem kræves det at man får to eksisterende medlemmer til at "sponsorere" en. Disse "sponsorater" fås dog normalt ret nemt, da både danske og hollandske medlemmer sender nye medlemmer i "området" et tilbud om sponsorering. Dine sponsorer skal godkende de cacher du lægger ud, i modsætning til på geocaching.com, hvor der i Danmark f.eks. kun er tre cachegodkendere.

I Terracaching kan man i modsætning til på geocaching.com

Derudover bruges der et anderledes pointsystem. Når en cache logges bliver man bedt om at vurdere cachen på en skala. Alt efter hvornår cachen sidst er blevet fundet, hvor gammel den er, samt hvor gode vurderinger den får, giver den 'x' antal point (dog min. 1, men det kan også være 75 eller mere). Dette pointsystem skulle efter sigende 'sigte' de dårlige cacher fra efterhånden; ud fra den betragtning, at man ikke får ret mange point for dem. Systemet virker dog først, når der er en hvis mængde cacher indenfor et givent område, og her er Danmark endnu ikke kommet.

Pr. maj 2009 findes der over 100 stk. terracacher i Danmark, de fleste i København og i området Langeland/Thurø/Svendborg.

Ligesom hos Groundspeaks Geocaching er det hos Terracaching muligt at downloade GPX-filer og bruge dem på ens GPS eller se dem i fx GSAK. Og ligesom der ved Geocaching ligger cacherne på terracaching.com, mens der er et selvstændigt 'hjælpesite' til europæerne på terracaching.eu.


Eksterne henvisninger[redigér]