Sværhedsgrad og terræn

Fra Geowiki
Version fra 16. jan 2010, 15:40 af DkMumrik (Diskussion | bidrag) DkMumrik (Diskussion | bidrag) (rettet beskrivelse af sværhedsgrad, så de ligger tættere på den engelske ditto)
Spring til navigation Spring til søgning

Sværhedsgrad og terræn (engelsk: Difficulty & Terrain, eller D/T rating) er en måde at vise hvor let eller svær en cache er at finde. Det vises med 1-5 stjerner på cachesiden.

Sværhedsgrad (difficulty) er hvor svært det er at finde cachen. Heri medregnes både hvor godt cachen er gemt, men det trækker også opad i sværhedsgrad hvis det er en svær mystery eller multi.

Terræn (terrain) er hvor let eller svært det er at komme frem til det sted cachen er placeret (typisk fra parkeringsplads/asfalteret vej).

Sværhedsgrad

Stjerne.png - Nem: Frit synlig eller kan findes på få minutter.

Stjerne.pngStjerne.png - Gennemsnitlig: De fleste geocachere kan finde den på under en halv time.

Stjerne.pngStjerne.pngStjerne.png - Udfordrende: En erfaren geocacher vil finde den udfordrende og det tager måske det meste af en eftermiddag at finde den.

Stjerne.pngStjerne.pngStjerne.pngStjerne.png - Svær: En stor udfordring for den erfarne geocacher. Tager måske flere dage.

Stjerne.pngStjerne.pngStjerne.pngStjerne.pngStjerne.png - Ekstremt svær: En virkelig mental eller fysisk udfordring. Kræver specialviden, -færdigheder eller -udstyr.

Terræn

Stjerne.png - Kørestolstilgængelig: Cachen ligger tæt på parkeringsplads. Der er så fladt at en kørestol/barnevogn sagtens kan komme frem.

Stjerne.pngStjerne.png - Egnet for små børn: Kort gåtur f.eks. på skovstier, ingen stejle skrænter, max 3 km fra parkering.

Stjerne.pngStjerne.pngStjerne.png - Ikke egnet for små børn: små eller ingen stier, stejle skrænter, igennem tæt underskov eller en tur på mere end 3 km.

Stjerne.pngStjerne.pngStjerne.pngStjerne.png - For rutinerede udendørsfolk. Stor sandsynlighed for tæt krat/buskads, meget stejle skrænter, eller en tur på mere end 15 kilometer.

Stjerne.pngStjerne.pngStjerne.pngStjerne.pngStjerne.png - Der kræves specialviden eller specialudstyr for at nå frem til cachen (båd, 4-hjuls-trækker, klatring, scuba eller lignende) eller på anden måde ekstremt svær at komme frem til.


Teksterne ud for de enkelte stjerner, er frit oversat fra engelsk, fra den side, som geocacing.com anbefaler til bereging af sværhedsgrad. Denne side omtales ofte som clayjar.


Et special udstyr, som er meget omtalt for tiden er geoextractor'en.

Eksterne henvisninger

Geocache Rating System (på engelsk)