Sværhedsgrad og terræn

Fra Geowiki
Version fra 8. jan 2010, 20:11 af Gjensen (Diskussion | bidrag) Gjensen (Diskussion | bidrag) (Ombyttet omtalen af D og T, så de kommer i logisk rækkefølge, overensstemmende med D/T rating)
Spring til navigation Spring til søgning

Sværhedsgrad og terræn (engelsk: Difficulty & Terrain, eller D/T rating) er en måde at vise hvor let eller svær en cache er at finde. Det vises med 1-5 stjerner på cachesiden.

Sværhedsgrad (difficulty) er hvor svært det er at finde cachen. Heri medregnes både hvor godt cachen er gemt, men det trækker også opad i sværhedsgrad hvis det er en svær mystery eller multi.

Terræn (terrain) er hvor let eller svært det er at komme frem til det sted cachen er placeret (typisk fra parkeringsplads/asfalteret vej).

Sværhedsgrad

Stjerne.png - Nem: Frit synlig eller kan findes på få minutter.

Stjerne.pngStjerne.png - Gennemsnitlig: De fleste geocachere kan finde den på under en halv time.

Stjerne.pngStjerne.pngStjerne.png - Udfordrende: En erfaren geocacher vil finde den udfordrende og det tager måske det meste af en eftermiddag at finde den.

Stjerne.pngStjerne.pngStjerne.pngStjerne.png - Svær: En stor udfordring for den erfarne geocacher. Tager måske flere dage.

Stjerne.pngStjerne.pngStjerne.pngStjerne.pngStjerne.png - Ekstremt svær: En virkelig mental eller fysisk udfordring. Kræver specialviden, -færdigheder eller -udstyr.

Terræn

Stjerne.png - Kørestolstilgængelig: Cachen ligger tæt på parkeringsplads. Der er så fladt at en kørestol/barnevogn sagtens kan komme frem.

Stjerne.pngStjerne.png - Egnet for små børn: Kort gåtur f.eks. på skovstier, ingen stejle skrænter, max 3 km fra parkering.

Stjerne.pngStjerne.pngStjerne.png - Ikke egnet for små børn: små eller ingen stier, stejle skrænter, igennem tæt underskov eller en tur på mere end 3 km.

Stjerne.pngStjerne.pngStjerne.pngStjerne.png - For rutinerede udendørsfolk. Stor sandsynlighed for tæt krat/buskads, meget stejle skrænter, eller en tur på mere end 15 kilometer.

Stjerne.pngStjerne.pngStjerne.pngStjerne.pngStjerne.png - Der kræves specialviden eller specialudstyr for at nå frem til cachen (båd, 4-hjuls-trækker, klatring, scuba eller lignende - eller måske en geoextractor), eller cachen er på anden måde ekstremt svær at komme frem til.

Eksterne henvisninger

Geocache Rating System (på engelsk)