Naturstyrelsen

Fra Geowiki
(Omdirigeret fra Skov- og Naturstyrelsen)
Spring til navigation Spring til søgning

Naturstyrelsen (før 1. januar 2011 Skov- og Naturstyrelsen (forkortet SNS)) er en styrelse under Miljøministeriet, som bl.a. har ansvaret for statsskovene.

Geocaching i statsskovene

Skov- og Naturstyrelsen har pr. 14/7-2005 officielt tilladt geocaching i de danske statsskove. Det betyder at der nu er fuld tilladelse til at placere og finde cacher i statsskovene, så længe nedenstående er opfyldt:

 • Udlægning af en cache på Skov- og Naturstyrelsens arealer, hvor offentligheden i forvejen har adgang til færdsel, kan ske uden forudgående tilladelse.
 • Udlæggeren af cachen skal senest samme dag meddele til Skov- og Naturstyrelsen, hvor udlægningen er sket. Dette kan gøres med en direkte henvendelse via mail til det relevante skovdistrikt, hvor du oplyser dit navn og adresse, samt cachens placering. Se nærmere nedenfor.
 • Skov- og Naturstyrelsen (statsskovdistriktet) kan straks eller senere reagere og kræve cachen fjernet, såvel i "marken" som på internettet, hvis Skov- og Naturstyrelsen vurderer, at udlægningen er uhensigtsmæssig. Ligeledes kan distriktet fysisk fjerne cachen og melde dette straks til geocaching.dk.
 • Udlægning og eftersøgning af en cache skal i øvrigt ske i overensstemmelse med de almindelige regler om offentlighedens færdsel på Skov- og Naturstyrelsens arealer.
 • Sendt til de danske cachegodkender
  Det vil være rigtig godt, hvis I på nogen måde kan gøre det til en regel, at cacher ikke anbringes i dyrs boliger eller opholdssteder. Det kan være i deres reder, huler eller lignende, så der ikke opstår problemer med sjældne dyr.
  Nogle af de dyr vi har i skovene er som eksempelvis grævlinger meget følsomme over for forstyrrelser, så vi kan på sigt gøre det svært for dem at finde ro til at yngle og hvile, hvilket vil betyde, at de muligvis forsvinder. Det vil være rigtig ærgerligt, synes vi.

Undtagelser

 • Beskyttet skov. Der må ikke afholdes forsamlinger, så som Events, i disse skove. Kontakt SNS i området og hør, om der må holdes event, evt. ved at booke pladsen her: http://www.friluftskortet.dk/ I SNS' vandretursfoldere står der også, om skoven er beskyttet. De kan hentes på biblioteket eller læses her: http://www.skovognatur.dk/Udgivelser/

Anmeldelse af en ny cache til Naturstyrelsen

Sådan gør du når du skal anmelde en ny cache til Naturstyrelsen:

 • Vent til din cache er godkendt af cachegodkenderen.
 • Find ud af hvad den relevante lokalenhed hedder. Det letteste er at klikke på det område cachen ligger i, på denne side hos Naturstyrelsen. Det kan for eksempel være Hovedstaden. Du skal også lige notere mailadressen (fx HST@nst.dk).
 • Sørg for at du kender koordinater og GC-kode på din nye cache.
 • Tjek i en vandretursfolder eller på dette kort hvor din cache ligger henne.

Her er et eksempel på hvordan man selv skriver sådan en mail:

To: HST@nst.dk
Subject: Anmeldelse af ny geocache på Kalvebod Fælled

Hej

Jeg har netop udlagt en ny geocache på Kalvebod Fælled nær fugletårnet ved Klydesø.

Cachens navn: Klyden
Koordinater: N 55° 35.352 E 012° 31.644
Cachens kode: GCJ7MV
Link til cachebeskrivelsen: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GCJ7MV

Jeg håber I ikke har noget at indvende mod min nye geocache.

/ Jens

Jens Brix Christiansen
Frederiksberg Allé 243
1820 Frederiksberg C
telefon 2126 2481

Eksterne henvisninger

5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.