Forskel mellem versioner af "SBAS"

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
(tilføjet "geostationær" linket)
m (småjusteringer af tekst)
Linje 17: Linje 17:
 
Disse data sendes til en master-station. Master-stationen regner på disse data, og de beregnede korrektioner sendes til de [http://da.wikipedia.org/wiki/Geostation%C3%A6re_bane geostationære] satellitter (EGNOS/WAAS/MSAS).
 
Disse data sendes til en master-station. Master-stationen regner på disse data, og de beregnede korrektioner sendes til de [http://da.wikipedia.org/wiki/Geostation%C3%A6re_bane geostationære] satellitter (EGNOS/WAAS/MSAS).
  
EGNOS/WAAS/MSAS satellitten udsender så data pakkerne, som modtages af [[GPS]]'en. GPS modtageren finder så selv ud af hvilke data den vil bruge, ud fra den nuværende GPS modtagers position.
+
EGNOS/WAAS/MSAS satellitten udsender så data pakkerne, og [[GPS-modtager]]en downloader pakkerne, hvis den ellers kan se en EGNOS/WAASS/MSAS satellit. GPS-modtageren finder så selv ud af hvilke data den vil bruge, ud fra den nuværende GPS modtagers position.
  
 
== EGNOS på Garmin ==
 
== EGNOS på Garmin ==

Versionen fra 19. nov 2006, 22:47

SBAS (Satelite Based Augmentation System) er et system til forbedring af GPS-modtagerens præcision.


Systemet er implementeret i forskellige dele af verden under forskellige navne:

  • EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay System) dækker Europa og Afrika
  • WAAS (Wide Area Augmentation System) dækker Nordamerika
  • MSAS (Multi-Functional Satellite Augmentation System) dækker Japan og dele af Oceanien


En GPS-modtager, hvor der står i specifikationerne at den kan håndtere WAAS, vil også kunne håndtere EGNOS og MSAS. og omvendt.

Simpel beskrivelse

Systemet består af en række radiostationer spredt ud over hele Europa (for WAAS, hele Amerika). Disse stationer opsamler satellit data relativt til den position som den enkelte station er placeret på.

Disse data sendes til en master-station. Master-stationen regner på disse data, og de beregnede korrektioner sendes til de geostationære satellitter (EGNOS/WAAS/MSAS).

EGNOS/WAAS/MSAS satellitten udsender så data pakkerne, og GPS-modtageren downloader pakkerne, hvis den ellers kan se en EGNOS/WAASS/MSAS satellit. GPS-modtageren finder så selv ud af hvilke data den vil bruge, ud fra den nuværende GPS modtagers position.

EGNOS på Garmin

GARMIN GPS modtagere vil vise EGNOS/WAAS satellitterne på status-siden med et nummer større end 32.

Eksterne henvisninger

http://da.wikipedia.org/wiki/SBAS Læs mere om EGNOS og SBAS på Wikipedia

GPSinformation WAAS

European Space Agency, What is EGNOS?

European Space Agency, How does EGNOS work?