Powertrail

Fra Geowiki
Version fra 2. sep 2013, 09:28 af Jens (Diskussion | bidrag) Jens (Diskussion | bidrag) (→‎Eksempler på powertrails i Danmark: 900 km)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

Et powertrail er en serie cacher som er udlagt ret tæt på hinanden ad en let fremkommelig rute. De enkelte cacher vil ofte være ensartet udformet, og de vil ofte have lav sværhedsgrad. Det er også sædvanligt at de enkelte gemmesteder ikke er udvalgt efter særlige landskabelige eller kulturelle kriterier. For at en cacheserie skal regnes som et powertrail, skal den bestå af temmelig mange cacher - måske mindst 20.

Et powertrail kan være særligt tiltænkt en tur til fods. I den situation ligger cacherne ofte med en indbyrdes afstand tæt på minimumsafstanden. De kan også være udlagt med henblik på en cykeltur eller en biltur.

Et powertrail er særligt velegnet som led i powercaching.

Nogle anser begrebet powertrail som ødelæggende for ideen i geocaching, mens andre anser et powertrail for en fin geocaching-oplevelse. Der foregår løbende en debat om hvorvidt Groundspeak burde begrænse mulighederne for at udlægge powertrails, og selve ordet powertrail ses somme tider brugt som skældsord.

Eksempler på powertrails i Danmark[redigér]

Eksempler på udenlandske powertrails[redigér]5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.