Forskel mellem versioner af "Papirløs geocaching"

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
(Ny link)
(CachePrinter beskrivelse)
Linje 20: Linje 20:
 
* [http://www.geocachenavigator.com/ Trimble Geocache Navigator]
 
* [http://www.geocachenavigator.com/ Trimble Geocache Navigator]
 
* [http://www.geocaching.com/iphone/default.aspx Groundspeak's Geocaching iPhone Application]
 
* [http://www.geocaching.com/iphone/default.aspx Groundspeak's Geocaching iPhone Application]
* [http://cacheprinter.bubbles.sk/ CachePrinter]
+
* [http://cacheprinter.bubbles.sk/ CachePrinter] er et gratis program der kan læse GPX filer, hente cachebeskrivelsen fra geocaching.com og generere GPX filer i samme format som [[Pocket Queries]]
 
{{stub}}
 
{{stub}}
 
{{Papirløs caching}}
 
{{Papirløs caching}}
 
[[no:Papirløs caching ]]
 
[[no:Papirløs caching ]]

Versionen fra 9. okt 2009, 16:58

Papirløs geocaching er hvis man i stedet for at tage cachebeskrivelserne med ud på skattejagt på papir, lægger cachebeskrivelserne ind i sin PDA, mobiltelefon eller lignende, så man har den med i digital form. For at få overført disse informationer automatisk skal man lave en pocket query som downloades til PDA'en og indlæses i et program (f.eks. GpxSonar eller CacheMate), der kan vise informationen og bruges til at registrere oplysinger om fundet, udveksling af TB'er eller andre bytteting.

Man kan også bruge Spoilersync til at udtrække billeder Spoilers fra cachebeskrivelserne, så man har en ekstra hjælp hvis man ikke kan finde cachen.

Papirløs geocaching med en PDA kan også håndteres mere manuelt ved at gemme cachebeskrivelserne manuelt fra en browser på en PC til PDA'en, men så kræver forberedelserne længere tid.

Idag kan bl.a. Garmins nyeste topmodeller, Colorado og Oregon, håndtere papirløs geocaching. Når man ligger en cache på GPS'en, enten via pq, eller direkte fra cachens side på geocaching.com, så følger den komplette cachebeskrivelse med. Incl. rating, størrelse, hint og 5 seneste logninger.

Der findes også enkelte programmer til mobiltelefoner, der via GPRS kan hente cacheoplysninger direkte fra geocaching.com. Disse programmer er blandt andet Trimble Geocache Navigator, Groundspeak's Geocaching iPhone Application og Geoscout.

Links

5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.