Forskel mellem versioner af "Nattecaching"

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
Linje 21: Linje 21:
 
== Eksterne links ==
 
== Eksterne links ==
  
[http://www.nightcaching.org Nightcaching.org]
+
* [http://www.nightcaching.org Nightcaching.org (tysk)]
 +
* [http://www.cachewiki.de/wiki/Nightcaching Tysk wiki]
  
 
{{Geocaching}}
 
{{Geocaching}}

Versionen fra 16. jan 2007, 20:55

Nattecaching i Vestskoven

Nattecaching / Natcaching er når man tager ud for at finde cacher når det er mørkt. Dette kan være en ekstra udfordring, da cacher kan være svære nok at finde i dagslys, og i lyset fra lommelygterne kan man ikke altid overskue hvilken vej der er den smarteste at gå, for at komme til cachen, så man risikerer at skulle krydse vandløb, gå igennem våd og smattet jord eller det der er værre. Men det kan også være en rigtig sjov oplevelse at rende rundt i skoven om natten.

Det er lettere at miste orienteringen om natten end det er om dagen, hvor man kan se bedre, så selvom man måske kun skal 200 meter ind i en skov for at finde en cache, kan det være en rigtig god idé at sætte et waypoint der hvor man parkerede bilen/cyklen, så man let kan finde tilbage.

Lommelygter

Nattecaching i Vestskoven

Hvis man tager ud og geocacher om natten skal man selvfølgelig huske en lommelygte. Og gerne flere og husk ekstra batterier - der er ikke noget værre end at stå i bulder mørke midt ude i en skov klokken 1 om natten uden en lommelygte der virker! Det kan være en fordel med en pandelampe, så man stadig har begge hænder fri til at holde GPS-modtageren. Diodepandelamper har også den fordel at de ikke lige pludselig løber tør for batterier - de lyser bare mindre og mindre kraftigt. Og selv et vagt lys er nok til at se hvor man går, men når man når til der hvor cachen er, kan det være nyttigt med en kraftig håndholdt lommelygte til at søge efter cachen.

Private skove forbudt om natten

Man skal være opmærksom på at cacher placeret i private skove, må man ikke finde om natten. I offentlige skove må man opholde sig hele døgnet, mens man kun må være i private skove i dagtimerne: I november, december, januar og februar må man være i private skove fra solopgang til solnedgang og resten af året kun fra kl. 7 om morgenen til solnedgang.

Cacher som kun kan findes om natten

Nogle cacher er så smart lavet at man kun kan finde dem om natten, det kan f.eks. være fordi man skal følge reflekser på træerne, som man kun kan se om natten med en kraftig lommelygte. Eksempler på cacher, som kun kan findes om natten:

By-caching by night

Ved bycacher, som ligger på steder med mange mugglere, kan det være en fordel at komme om natten, hvor mugglerne sover, så man kan finde cachen i fred.

Eksterne links