Logtype

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

Når man logger en cache eller trackable kan man vælge forskellige logtyper

Cacher

Found it

Denne type vælger du hvis du fandt cachen. Hvis du har lagt en Travel bug eller en Geocoin i cachen, kan du samtidig logge en Placed it in log på dennes side, ved at markere den i listen over trackables i ens varetægt, nederst på formularen.

Finder du en cache igen af en eller anden grund, er det normalt at logge den som en Write note, så man max. logger én Found it pr. cache. Der er ikke en regel om dette, men det er almindeligt udbredt. Kommer man til at logge en Found it på sin egen cache, eller to eller flere Found it på andres cacher, kommer man på Ups! listengeocaching.dk

Didn't find it

Denne type log vælger du hvis du ikke fandt cachen.

Write note

Hvis du finder cachen for 2. gang eller mere eller hvis du er cacheejer og derfor ikke vil logge et Found it. Denne type bruges for eksempel hvis man anbringer en TB eller geocoin i en cache man tidligere har fundet. I forbindelse med geolympics, hvor det er et krav at man logger sig online, benyttede de deltagere der "genfandt" en cache også denne logtype til registrering af medaljen.

Should be archived

En logtype der skal skrives på engelsk, da den overvåges af geocaching.com's vedligeholdere. Det afhænger dog af ejer og de efterfølgende geocachere om der sker noget med cachen.

Overvåger Lewa Nuva denne type ??

Needs maintenance

En logtype der anvendes når man f.eks. finder en cache fuld af vand, logbogen våd, kassen smadret og lign. Denne logtype medfører at et icon med et rødt kors vises på cachen. Dette ikon fjernes igen når ejeren har lavet en "owners maintenance" på loggen. Man er nødt til at lave både en Found it og en Needs maintenance for at få sit found registreret i statistikken.

Owners maintenance

En logtype der anvendes af Cacheejer, når høn har udført vedligehold på cachen. Denne logtype fjerner iconet med det røde kors på cachen.

Events

Ved Event cacher, CITO-eventr og Mega-event cacher er der nogle andre typer af logs man kan skrive, da det ikke så meget går ud på at finde et event - det gælder om at deltage.

Write note

Denne logtype er god til på events f.eks. fra cacheejer at annoncere ændringer, forespørge efter kager, eller andre meddelelser. Dette fordi deltagerne på et event typisk sætter eventet på deres [watchlist] og derfor får alle beskedder der lægges på eventet, i modsætning til hvis man ændrer den oprindelige tekst, som ikke vil blive meddelt personer med watch på cachen.

Will Attend

Hvis du vil deltage i et Event. Tilmelder du dig Eventet på geocaching.com ved at logge et Will attend.

Attended

Når du så har været til Eventet logger du et Attended. Det svarer til at logge en found it på en almindelig Cache. Hermed opdateres ens antal fundne cacher med een.

Travel bug/Geocoin

Travel bugs og geocoins har deres egne former for logtyper.

Write note

En Write Note log, kan bruges hvis man blot ønsker at skrive en besked om/til en trackable.

Denne type log kan bruges hvis man ikke har været i fysisk kontakt med den trackable.

Discovered it

En Discovered it logning er en logning af, at man har den pågældende trackable i hånden, uden at have taget den med sig.

Kan bruges

  • hvis man ser en trackable i en cache (og lader den ligge),
  • hvis man låner en trackable for en kort stund.

Bruges oftest til geocoins, og ofte når geocachere samles, f.eks til events.

Grabbed it ...

En Grabbed it log bruges når man har fået fingre i den trackable på anden vis end ved at Retrieve den fra hvor den burde ligge.

Det hænder at en trackable ikke bliver logget korrekt, og i sådanne tilfælde kan det være nødvendigt at gribe til en "Grabbed it". Normalt bør man dog undgå dette, og forsøge at kontakte den geocacher der sidst har haft den, idet vedkommende kan være på ferie eller uden kontakt til internettet.

Retrieved it from ...

En Retrieved it from log, benyttes når man har været ved en cache, og har taget en trackable med fra cachen.

Er den mest benyttede log på en trackable, men forudsætter at den forrige geocacher har logget korrekt.

Placed it in ...

En Placed it in log bliver lavet automatisk når man lægger en trackable (dropper den) i en cache. Man kan ikke lave denne type log fra travelbuggens/geocoinens side, men skal lave den i forbindelse med en Found it eller en Write note på cachens side.

Nederst på formularen man bruger til at logge en cache, har man en liste over de trackables man har i sin varetægt. Man kan vælge at droppe en ved at markere den (eller flere samtidig ved at holde Ctrl-knappen nede) sammen med sin log. Man kan senere editere loggen på Travelbuggen/Geocoinen hvis man ønsker f.eks. at lægge billeder på.