Hjælp:Starte en side

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
Geowiki logo question.png Denne artikel er en hjælpeside på Geowikien.
Siden indeholder basal eller avanceret information om Geowikien og eventuelt tekniske vejledninger til brug på denne. Brugere anbefales at læse vejledninger, men intet af indholdet skal tages for en norm.

Her er forklaringen på hvordan man starter en Geowikiside. Du kan også læse siden om hvordan man redigerer en side, hvis du vil vide de mere avancerede detaljer.

Start en side fra et eksisterende link

Når du har et emne du gerne vil skrive om i Geowikien, så start med en søgning på emnet, for at se om der evt. allerede findes en artikel, som du kan nøjes med at supplere. Findes emnet ikke i Geowiki skal du starte en ny side.

Når du vil starte en ny side, skal du starte den ud fra et rødt link i Geowikien. Når du læser artiklerne på Geowiki, vil du se at nogle af linkene er røde, dette er link til sider som ikke er skrevet endnu.

Vil du starte en side, der ikke findes røde links til nogen steder, indsætter du selv et rødt link i en passende artikel. Du kan næsten altid finde et relateret emne til det du gerne vil skrive om. Du kan også indsætte det røde link i stikordsregisteret.

Redigér den valgte relaterede artikel, og på et passende sted i teksten placerer du titlen på den artikel du vil skrive, husk at din titel skal være i dobbelte firkantede parenteser for at blive til et rødt link [[sådan her]]. Når du navngiver din side er det en god ide at følge vores regler om navngivning.

Når du klikker på et rødt link, vil du komme til en side hvor der findes en boks beregnet til din tekst. Du skriver teksten, og sætter dobbelte kanteparenteser om de ord eller sætninger du vil markere som links igen [[sådan her]] og tjekker evt. med stilmanualen om din tekst følger retningslinjerne.

Når du vil se, hvordan siden tager sig ud kan du trykke på knappen Forhåndsvisning. Når siden er tilfredsstillende og færdig, så udfyld beskrivelsesfeltet med en kort tekst om dit bidrag og tryk så på "Gem side" knappen i bunden af siden.

Start en side ved hjælp af Geowikis søgefunktion

I enkelte tilfælde er metoden med at starte fra et eksisterende link ikke anvendelig. Søg da på titlen du gerne vil give artiklen. Så får du øverst på den fremkommende søgeside denne besked: Geowiki har ingen artikel med dette navn. Du kan oprette en artikel med dette navn eller efterspørge den. Ordet "oprette" vil være et rødt link - klik på det og skriv løs som beskrevet ovenfor.

Husk!

Husk på at Geowiki er en fri, brugbar-for-alle database af information. Alt hvad du skriver er automatisk omfattet af Navngivelse-Del på samme vilkår 2.5; det kan du kun gøre hvis du ejer ophavsretten (det gør du automatisk hvis du skrev det), eller hvis materialet er public domain.
Du må aldrig lægge copyrighted materiale på Geowiki uden tilladelse.

Kom videre

I sandkassen kan du lave forsøg og rode med god samvittighed. På Geowiki er også mange aktive brugere, der meget gerne vil hjælpe dig igang - spørg bare løs f.eks. direkte på en brugers diskussionsside - du kan se hvem der er aktiv lige nu på siden med de seneste ændringer.