Hint

Fra Geowiki
Version fra 22. maj 2014, 21:09 af M45B (Diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Et hint (dansk: tip eller ledetråd) er en ekstra oplysning som cacheejere kan vælge at tilføje til cachesiden. Hintet bliver automatisk krypteret med ROT13, så kun de der vil læse det, læser det. Man skal jo afkode/løse det før det giver mening. Meningen er at hvis man er ude og lede efter en cache, men ikke kan finde den, kan man løse hintet og få en ekstra chance. Derfor skal hintet være kort, brugbart og præcist. Man kan også vælge at lave det lidt kryptisk.

Kan man ikke eller ønsker man ikke at skrive et kort, brugbart og præcist hint, er det måske bedst slet ikke at skrive et hint, så folk ikke spilder tiden på at afkode hintet for blot at blive frustreret over at det ikke hjalp. Husk på at de der bruger hintet, sikkert allerede er småfrustrerede over at de ikke har kunnet finde cachen.

Hvis nogen anden end cacheejer skriver et hint i logbogen for en cache, kaldes det for en spoiler. Et billede siger nogle gange mere end ord, og hvis cacheejer eller andre oploader et billede der viser hvor cachen er, kaldes det et spoiler-billede.

De GPS-modeller der er beregnet til papirløs geocaching, vil ofte have en særlig funktion til at afkode og vise cachens hint.

Indholdsfortegnelse

Kort[redigér]

Hvis hintet er meget langt tager det meget lang tid at dekryptere, så prøv at fatte dig i korthed. Eksempel: "I træstub nær søbred" er bedre end "Geocachen har vi valgt at gemme helt nede i nærheden af vandet og vi har gemt den indeni en stub fra et træ".

Dette råd er nu ikke længere så væsentligt som det var tidligere, da langt de fleste geocachere bruger værktøj som automatisk dekrypterer hintet.

Brugbart[redigér]

Eksempelvis er "Sid ned og nyd den fine udsigt" ubrugeligt, da det ikke siger noget om hvor cachen er. Hvis man vil fortælle om udsigten kunne man have skrevet det i cachebeskrivelsen. Det er heller ikke brugbart at forklare hvordan man kommer hen til det område cachen er gemt i, da de fleste først vil læse hintet efter at have ledt et stykke tid og derfor allerede er ankommet til området. De vil vide noget om hvor i området cachen er placeret.

Præcist[redigér]

"For foden af stort træ" er eksempelvis ikke altid et brugbart hint i en skov. "Birketræ" vil derimod være et godt hint hvis der kun er få birketræer i området.

Kryptisk[redigér]

Nogen vælger at skrive hintet i en lidt kryptisk form så det måske ikke giver mening først, men kigger man sig omkring og tænker sig om, går det pludselig op for en lige præcist hvad der menes. Eksempel: "Sid ned og nyd den fine udsigt", hvor cachen så er en micro gemt under den eneste udsigtsbænk i området.