Google Maps

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

Google Maps er et webbaseret system til behandling af elektroniske kort, som kan vise både vejkort og satellitbilleder/luftfotos i en internetbrowser. Man kan panorere kortet ved at trække det i den ønskede retning med musen og "zoome" ind eller ud ved at klikke på '+' eller '-', som ofte vises øverst i venstre hjørne af kortet.

Google har offentliggjort et API (Application Programming Interface), der gør brugere med en smule programmeringserfaring i stand til at vise et kort på deres hjemmeside. Kortet kan overlejres med et eller flere symboler som kan vise yderligere information, når man klikker på dem eller holder musen stille over dem.

geocaching.com har således hele to links på cachebeskrivelsen, der åbner et nyt vindue med kort. Den første, Geocaching.com Google Map, starter på cachens koordinater og viser en liste med de nærmeste cacher i højre side af vinduet. Den anden, Google Maps, viser bare cachens koordinater, men i et større kort.

Visning af GPX filer

GPS Visualizer et sted på nettet, se link nedenfor, hvor man kan uploade en GPX fil indeholdende waypoints, tracks og ruter og få indholdet vist på et Google Maps kort.


Eksterne henvisninger

5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.