Geocaching i andre lande

Fra Geowiki
Version fra 5. okt 2020, 12:20 af Jens (Diskussion | bidrag) Jens (Diskussion | bidrag) (Væk med "gc.com")
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

Her er en kort vejledning til at finde en cache i udlandet, samt en linksamling til geocaching i andre lande:

Indledning[redigér]

Når man geocacher i andre lande/udlandet er det nogen gange rart at kunne søge lidt i det pågældende lands geocaching relaterede sider, f.eks. efter kort. Herunder er en samling links der skulle gøre dette arbejde lidt lettere. De fleste landes hjemmesider kræver et vist kendskab til det lokale sprog, men kort (maps, carta osv.) information kan man nogenlunde nemt gætte sig frem til.

Find en cache i udlandet[redigér]

For det første kan du indtaste et bynavn/stednavn på den almindelige søgeside på geocaching.com. I det øverste felt "By address" taster du f.eks. "Kreta", hvorefter en række cacher relateret til dette feriemål dukker op.

Eller vælg det land ud skal til "By country", og de nyeste events og de nyeste cacher i dette land dukker op.

Eller indtast kendte koordinater på dit ankomststed i sektionen "Lattitude Longitude Search", dette giver så de nærmeste cacher.

Endeligt kan du finde en cache ved at satse på at stednavnet er angivet i titlen, "by keyword". Tastes "Basel" (by i Schweitz) fås en række cacher i denne by, men samtidigt også cacher i Finland, Alabama osv..

En anden metode er at bruge Google Earth til at zoome sig ind på sit rejsemål, og samtidigt få vist de cacher der ligger i nærheden. Til det brug skal man downloade en såkaldt KML-fil hvortil der findes et link på forsiden af geocaching.com.


Hovedsider[redigér]

Geowikier[redigér]

Forummer[redigér]

Facebook communities[redigér]

Italiensk

Wikipedia[redigér]

Hints på andre sprog[redigér]

Kort over kort[redigér]

Klik på et land, få et kort

Mobil data[redigér]

Hvis man er på ferie eller en længere gennemrejse, kan det oftest være meget dyrt at bruge data på sin mobil telefon. F.eks koster det 80 Kr/Mb i Schweitz. Derfor anbefales det at købe et lokalt forudbetalt/kontant kort (pre-paid), så vil trafik afgiften oftest være meget billig.

Her er en oversigt, og hjælp til de forskellige lande:

  • [http:/prepaidwithdata.wikia.com/ Hjælp til at komme på nettet i udlandet]

Links[redigér]