Forhåndsgodkendelse

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

Nu og da vil man gerne sikre sig på forhånd at en cache man har tænkt sig at lægge ud, kan blive godkendt uden at cachen i den anledning skal offentliggøres med det samme. Det gælder fx når man vil sikre sig at cachens slutkoordinater ikke ligger for tæt på en anden eksisterende cache, og når man ønsker at få frigivet cachen på et konkret senere tidspunkt, fx i forbindelse med et event.

Forhåndsgodkendelse af slutkoordinater

Som cacheejer kan man få brug for at få godkendt slutkoordinaterne til en ny cache før man giver sig i kast med at lave cachen. Der kan være mange grunde til det, ikke mindst at man skal bruge meget tid på at lave cachen eller en opgave der fører til slutkoordinaterne (multi eller mystery). Derfor kan man have glæde af på forhånd at vide om koordinaterne er ledige, altså om de overholder minimumsafstanden til andre cacher (eller andre reserverede koordinater). Man har også glæde af at få reserveret koordinaterne et stykke tid, så de stadig er ledige når cachebeskrivelsen og cachen er klar. Det gøres sådan her:

  • Opret en ny cachebeskrivelse og sørg for at slutkoordinaterne er dokumenteret i den i form af cachekoordinaterne (for traditionelle cacher) eller som waypoint. Det er ikke nødvendigt at gå i gang med de øvrige dele af cachebeskrivelsen.
  • Lav en note to reviewer og skriv: "Jeg ønsker forhåndsgodkendelse af koordinaterne for denne cache. Cachen er ikke færdig og skal derfor ikke publiceres nu, men den vil blive færdiggjort senere".
  • Husk at sætte X i Enable cache listing. It is ready for review. Ellers ser cachegodkenderne den ikke.

Man får derefter en tilbagemelding om om koordinatene er godkendt, og om hvordan man skal forholde sig når man arbejder videre med cachebeskrivelsen. Cachegodkenderne vil normalt reservere slutkoordinaterne i fire måneder.

Forhåndsgodkendelsen gælder kun koordinaterne. Al anden information om cachen (type; D/T; størrelse; beskrivelse m.m.) kan frit ændres og uddybes. Cachebeskrivelsen skal dog også godkendes som helhed, senest når cachen udgives.

Frigivelse på et senere tidspunkt

Den danske cachegodkender Toa Ignika har givet en vejledning i forhåndsgodkendelser i et indlæg[1] på geocachings.dk's forum:

Godkendelse og publicering er manuelt arbejde som ikke kan skemalægges.
Det betyder at vi godkendere skal være online når der frigives. Derfor kan vi hverken love eller garantere noget med hensyn til publicering på bestemte tidspunkter. Men vi kan love at der vil ske en publicering inden for 48 timer efter du har sendt en cache til godkendelse - hvis den overholder retningslinjerne.
Hvis du ønsker frigivelse af en cache efter et bestemt tidspunkt skal du sende cachen til godkendelse - men du skal huske at skrive en note til reviewer at der er tale om en forhåndsgodkendelse, og at cachen ikke skal frigives nu.
Du vil så få et svar med ca. denne ordlyd:
Koordinatet er OK, og cachen er sat på hold.
Du skal sende os en e-mail DEN DAG cachen skal frigives.
I mailen skal du skrive cachens GC kode og navn.
Send mailen til danskereviewere@gmail.com, når cachen skal frigives.
Bemærk, vi frigiver ikke cachen, før vi modtager din mail.
Her er det udbredt at cacheejere anvender forsinket levering af e-mails (det understøttes vist ikke af alle programmer). Det vi sige at du sender mailen men fortæller dit mailsystem at den først skal leveres efter et bestemt tidspunkt.

Efter at dette indlæg er skrevet, har cachegodkenderne fået et værktøj der gør det muligt for dem at udsætte frigivelsen til et angivet senere tidspunkt, hvorefter cachen bliver frigivet automatisk. Tidspunktet kan bestemmes med ca. en halv times nøjagtighed. Det betyder at cachegodkenderne oftere kan imødekomme et ønske om senere frigivelse end det er antydet i Toa Ignikas indlæg.

Man skriver den omtalte note til reviewer i en rubrik nederst i det skema der bruges til nye cachebeskrivelser.