Chat

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

Hvis du gerne vil chatte med andre danske geocachere, er kan du enten deltage i debatten på forum eller komme ind i chatrummet #geocaching.dk på Quakenet

Chatrummet #geocaching.dk er en såkaldt kanal på et IRC-netværk, og man kan komme der til på flere måder. Den nemmeste er at tilgå chatten direkte fra din browser. Tryk her for at gå direkte til chatten

Alternativt kan du installere en IRC-klient (program beregnet til at chatte på IRC-netværk). Dem er der mange af til både Windows, Linux og Mactintosh.

Forskellige IRC-kliener

Her er nogle vejledninger til at besøge #geocaching.dk på Quakenet med forskellige klienter. Fælles for dem alle er at de først skal installeres og derefter sættes op til at komme på det rigtige netværk (der findes mange, den chatten ligger på hedder Quakenet) og derefter skal du i det rigtige chatrum (på IRC kaldes de kanaler). Derefter er der stadig nogle ting der kan sættes op og pilles ved, men vejledningerne er nok til at komme på chatten med de pågældende klienter, og er man først på chatten, er man velkommen til at spørge de andre derinde om alt det andet.

mIRC

Chatzilla

Trillian

Trillian er en instant messaging (IM) client til Windows, der understøtter flere forskellige protokoller. Programmet kan bl.a. benyttes til chat med kontaktpersoner der benytter AIM, ICQ, MSN Messenger/Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger eller IRC.

Trillian findes i to versioner, den gratis Basic version, og den kommercielle Trillian Pro, hvor man har lidt flere muligheder.

For at forbinde til den danske geocachingchat, oprettes en ny Connection, hvor serveren er irc.quakenet.org. Herefter klikkes på [Change], og under "Perform Buffer" indtastes: "/join #geocaching.dk"

irssi

Irssi er ikke ligefrem en "nybegynder"-klient, men er man lidt til det nørdede ofte en god klient.

Først skal du checke om du har quakenet som chatnet i ~/.irssi/config.

Der bør både være et server-direktiv som

 {
  address = "irc.quakenet.org";
  chatnet = "QuakeNet";
  port = "6667";
 }

og et chatnet-direktiv som

 QuakeNet = {
  type = "IRC";
  max_kicks = "3";
  max_modes = "3";
  max_msgs = "5";
  max_whois = "4";
  max_query_chans = "10";
 };

Dertil kan det være en god idé at have #geocaching.dk som en autojoin ved start af klienten med et channels-direktiv som

 { name = "#geocaching.dk"; chatnet = "QuakeNet"; autojoin = "yes"; }

Husk alle direktiv-separerende kommaer ;)

Herefter er det blot at starte klienten med

irssi -c quakenet

Hvis du ikke har sat #geocaching.dk til autojoin, kan du nu skrive

/join #geocaching.dk

Eksterne henvisninger

kom ind i chatrummet igennem geocaching.dk

IRC-klienter

mIRC


5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.