CacheMate

Fra Geowiki
Version fra 10. dec 2008, 02:49 af Gjensen (Diskussion | bidrag) Gjensen (Diskussion | bidrag) (Tilføjet info om GSAK makro som genererer CacheMate filer)
Spring til navigation Spring til søgning
Screenshots fra CacheMate

CacheMate er et program til håndtering af cacheoplysninger på Pocket PC og mobiltelefoner med med Windows Mobile. Programmet findes også i en udgave til Palm OS .

På den måde kan man lave papirløs geocaching, dvs. at i stedet for at have bunker af udskrifter af cachebeskrivelser med på skattejagt, tager man beskrivelserne med digitalt, så de ikke fylder så meget og man sparer papir.

Programmet skal suppleres med SpoilerSync for at det papirløse bliver fuldkomment.

Programmet gør det også muligt at lave found/not found/Note - logs mens man geocacher i marken, samt at vise disse som en rapport når man skal logge disse på geocaching.com.

Faciliteter

Programmet kan indlæse en GPX-fil i en navngiven database og viser indholdet som en liste af geocacher. Afhængigt af indholdet i GPX-filen kan man se sine found logs som en grøn markering, og ved at tappe på en cache, vises dens beskrivelse.

CacheMate gemmer oplysningerne fra de importerede GPX filer i en eller flere databaser, sammen med den note man måtte oprette for den pågældende cache.

Programmet kan filtrere databasens indhold, således at man kun får vist caches indenfor en bestemt afstand, retning, type, container, sværhedsgrad, indeholdende bestemt tekste eller med en bestemt logtype.

Programmet kan tildele forskellige kategorier til caches.

Programmet kan håndtere at tage og droppe en TB og det er muligt manuelt at opdatere sin beholdning af TB'er. Når man tager en TB fra en cache, kan man endvidere logge dens nummer umiddelbart i et dertil indrettet felt.

Programmet kan også udlæse en GPX-fil, dvs. danne en fil med det indhold man har vist på sit display, f.eks. de fundne cacher. Husk at sætte "automatisk skift af kategori op ved "fundet/ej fundet"(Options, preferences, tab found og tab DNF, sæt flueben i "change category"). Denne fil kan efter at den er synkroniseret med en computer med internetadgang loades i GSAK hvor der er speciel support til filer lavet i cachemate. Filen skal loades af to omgange(Først file->Load GPX/LOC file, så: File->Load cachemate logs and finds), men så får man også sine noter/logs med over i GSAK. Trykker man CTRL+T når man står på en cache, får man et logbillede op, hvor man kan trykke "Log cache", og den pågældende cache slås nu op på internettet, og stiller sig i logbilledet. Dato og logtype skal nu udfyldes, og når man står i note-feltet trykker man blot CTRL+V (sæt ind) og den tekst man tidligere havde skrevet, fyldes nu automatisk ind i feltet.

Speciel makro til GSAK og CacheMate

GSAK har en makro som "optimerer" databasen til CacheMate. Den er betydelige hurtigere end en GPX fil. Se den her: http://gsak.net/board/index.php?show...ndpost&p=59705

og hele GSAK makro-biblioteket http://gsak.net/board/MacroIndex.php

Pris

Prisen for programmet er 8$. Programmet kan findes på Smittyware.com

Forudsætninger

  • Pocket PC 2002 (download version 1.2.0 her, vær opmærksom på at du skal bruge denne gamle version, da version 1.2.1 eller senere ikke virker)
  • Pocket PC 2003 (download her)