Forskel mellem versioner af "Bison"

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
(Omdirigering til Micro oprettet)
 
(Begyndelse på artikel)
 
Linje 1: Linje 1:
#redirect [[micro]]
+
[[Billede:Microcache2.jpg|thumb|En Bison-beholder]]
 +
En '''bison beholder''' (Bison tube/Bison capsule) er en [[cachebeholder]] i størrelse [[micro]]. Beholderen er typisk fremstillet i aluminium, den er cylinderformet, har en nøglering i den ene ende, og et låg med skrue gevind.
 +
 
 +
Bison beholdere er meget populære da de er vandtætte, og meget nemme at gemme, hængende i et træ, eller et hegn er de praktisk taget usynlige. Man kan også vælge at [[Camouflage|camouflere]] beholderen, f.eks. ved at bore et hul i en grandkogle, og derved øge sværhedsgraden betydelig, eller gå den anden vej ved f.eks. at bore et hul i en badeand, og gemme beholderen inden i den.
 +
 
 +
==Oprindelse==
 +
Bison beholdere er et originalt design fra firmaet [https://bisondesigns.com Bison design], deraf navnet. De blev oprindelig designet som nøglevedhæng, og kunne f.eks. bruges til opbevaring af livsvigtig hjertemedicin.
 +
 
 +
På et tidspunkt begyndte en ukendt geocacher at bruge beholderne som cache beholder, andre fulgte efter, og efterspørgslen steg markant. Der er siden udviklet beholdere i andre størrelser og farver.
 +
 
 +
[[Kategori:Cachebeholder]]

Nuværende version fra 25. jun 2014, 21:51

En Bison-beholder

En bison beholder (Bison tube/Bison capsule) er en cachebeholder i størrelse micro. Beholderen er typisk fremstillet i aluminium, den er cylinderformet, har en nøglering i den ene ende, og et låg med skrue gevind.

Bison beholdere er meget populære da de er vandtætte, og meget nemme at gemme, hængende i et træ, eller et hegn er de praktisk taget usynlige. Man kan også vælge at camouflere beholderen, f.eks. ved at bore et hul i en grandkogle, og derved øge sværhedsgraden betydelig, eller gå den anden vej ved f.eks. at bore et hul i en badeand, og gemme beholderen inden i den.

Oprindelse[redigér]

Bison beholdere er et originalt design fra firmaet Bison design, deraf navnet. De blev oprindelig designet som nøglevedhæng, og kunne f.eks. bruges til opbevaring af livsvigtig hjertemedicin.

På et tidspunkt begyndte en ukendt geocacher at bruge beholderne som cache beholder, andre fulgte efter, og efterspørgslen steg markant. Der er siden udviklet beholdere i andre størrelser og farver.