Archive

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
Archive-ex.png

Når en cache skal lukkes permanent, skal cachebeskrivelsen arkiveres. Det gør cacheejeren ved hjælp af funktionen archive listing i kassen øverst til højre på cachens side.

En arkiveret cache og alle de logninger der er foretaget på den, findes fortsat i systemet hos geocaching.com. De kan læses, og logingerne tæller med i diverse statistikker. Det kan være svært at få en arkiveret cachebeskrivelse vist ved søgninger, men links til den fungerer også når den er arkiveret. Det er ikke muligt at slette en cachebeskrivelse sporløst fra systemet.

I almindelighed bliver en cache arkiveret fordi den ikke findes mere og ikke skal genudlægges. Her er nogle typiske grunde til arkivere cacher:

  • Cachen er forsvundet flere gange, og cacheejeren synes ikke det er umagen værd at blive ved med at retablere den.
  • Cachen nedlægges for at give plads til nye cacher i samme område.
  • Cachen skal flyttes eller ændres på en sådan måde at det er bedre at oprette en ny cache frem for at ændre på den gamles cachebeskrivelse.
  • Cacheejeren er blevet træt af overhovedet at være cacheejer.
  • Cacheejeren kan ikke længere påtage sig at vedligeholde cachen på grund af flytning, sygdom, dødsfald eller lignende.
  • En event cache skal arkiveres et stykke tid efter at eventet er afholdt, når deltagerne har haft mulighed for at logge attended.
  • Cachegodkenderne foretager løbende oprydning, som kan føre til at de administrativt arkiverer en cache som har været disablet i lang tid, forudsat at cacheejeren i øvrigt ikke har reageret på henvendelser om hvilke planer der er for at genudlægge cachen.
  • Cachegodkenderne vil i meget sjældne tilfælde uden videre arkivere cacher som groft strider mod Groundspeaks regler.

I visse situationer kan en cache bortadopteres til en ny cacheejer. Det kan somme tider være et alternativ til arkivering.

Genåbning af arkiveret cache

Selv om en arkivering er en permanent lukning, har cachegodkenderne mulighed for at hive en arkiveret cache frem af arkivet på ny hvis der er omstændigheder der taler for det. Det sker især når arkiveringen skyldes at cacheejeren har været inaktiv, men senere ønsker at genudlægge cachen alligevel. For at få en cache hevet frem fra arkivet, må man sende en mail direkte til cachegodkenderne.

Cachegodkenderne vil som regel ikke genåbne en arkiveret cache hvis formålet er at bortadoptere den til en ny cacheejer.

Man kan ikke få genåbnet en cache hvis den er arkiveret af HQ eller reviewer pga manglende vedligehold.

Man kan som hovedregel ikke få genåbnet cacher der har været arkiveret i mere end 3 måneder[1].

Kildehenvisninger

  1. Opslag på facebookgruppen Danske Reviewere 23. maj 2015.