Forskel mellem versioner af "ALR"

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
(Oprettede siden med ''''ALR''' er en forkortelse for ''additional logging requirements'', som kan oversættes med ''ekstra betingelser for logning''. Begrebet er først og fremmest historisk, da de...')
 
(locationless cache fjernet som undtagelse, da der ikke finde nogen aktive som teksten ellers hentyder til.)
 
(2 mellemliggende versioner af 2 andre brugere ikke vist)
Linje 9: Linje 9:
 
=== Undtagelser ===
 
=== Undtagelser ===
  
Cacher der ikke indeholder en fysisk logbog, vil typisk opstille krav der skal opfyldes for at man kan logge en cache som fundet på cachesiden. Typerne [[virtual cache]], [[locationless cache]] og [[webcam cache]] kan ikke længere oprettes, men de der findes, kan stadig logges hvis at man opfylder særlige betingelser. Tilsvarende vil man skulle opfylde særlige krav for at logge en [[earthcache]], og der er åbent for at oprette nye earthcacher.
+
Cacher der ikke indeholder en fysisk logbog, vil typisk opstille krav der skal opfyldes for at man kan logge en cache som fundet på cachesiden. Typerne [[virtual cache]] og [[webcam cache]] kan ikke længere oprettes, men de der findes, kan stadig logges hvis man opfylder de særlige betingelser. Tilsvarende vil man skulle opfylde særlige krav for at logge en [[earthcache]], og der er åbent for at oprette nye earthcacher.
  
 
Derudover indgår der ALR i forbindelse med enhver [[challenge cache]]. Her skal kravet gå ud på at løse en realistisk (men evt. svær) opgave der har relation til geocaching.
 
Derudover indgår der ALR i forbindelse med enhver [[challenge cache]]. Her skal kravet gå ud på at løse en realistisk (men evt. svær) opgave der har relation til geocaching.
 +
 +
[[Kategori:Geocaching begreb]]

Nuværende version fra 17. apr 2015, 11:41

ALR er en forkortelse for additional logging requirements, som kan oversættes med ekstra betingelser for logning. Begrebet er først og fremmest historisk, da det siden 4. april 2009 ikke har været muligt at få godkendt sædvanlige geocacher der indeholder ALR.

Hvad var ALR?[redigér]

Tidligere kunne cacheejeren kræve at man ikke måtte logge en cache som fundet (logtype Found it) på cachesiden medmindre man både havde skrevet i logbogen og derudover havde opfyldt særlige betingelser. Det kunne for eksempel kræves at man skulle uploade et billede af sig selv og sin GPS ved siden af cachen, eller at man dokumenterede at man ikke havde brugt en stige til at komme op til cachen.

Groundspeaks retningslinjer gør det klart at man ikke længere kan få godkendt en cache der indeholder ALR, og de cacher der tidligere var godkendt med ALR, har måttet ændres så der ikke længere er tale om et krav, men kun en opfordring.

Undtagelser[redigér]

Cacher der ikke indeholder en fysisk logbog, vil typisk opstille krav der skal opfyldes for at man kan logge en cache som fundet på cachesiden. Typerne virtual cache og webcam cache kan ikke længere oprettes, men de der findes, kan stadig logges hvis man opfylder de særlige betingelser. Tilsvarende vil man skulle opfylde særlige krav for at logge en earthcache, og der er åbent for at oprette nye earthcacher.

Derudover indgår der ALR i forbindelse med enhver challenge cache. Her skal kravet gå ud på at løse en realistisk (men evt. svær) opgave der har relation til geocaching.