Diskussion:Sværhedsgrad og terræn

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

Hmm, interessant læsning - ikke mindst efter jeg i dag har opgivet 2 cacher (med 1 stjerne i terræn) - på grund af de stejle skrænter. holder disse defintioner ?--Duejensen 25. nov 2006 kl. 16:59 (CET)

Der er for mig at se ingen tvivl om at folk bruger den ene stjerne i terræn meget løseligt. Hvis jeg kigger på vores godt 100 finds med terræn 1, er nok ca. 20 af dem ikke velegnede for kørestolsbrugere. Hvis du spørger mig, så holder definitionerne, folk tænker sig bare ikke om ;-) --Yellow ants 25. nov 2006 kl. 18:55 (CET)
Et helt andet spørgsmål er om hvordan dette skal fortolkes: Betyder kørestolstilgængelig at man skal kunne sidde i en kørestol og nå helt hen og røre ved cachen ? - eller skal man bare kunne nå hen i "nærheden" af den. --Duejensen 25. nov 2006 kl. 20:29 (CET)
Så vidt jeg husker (og det er vist også det princip de bruger på Handicaching.com) siger terrænet noget om vejen hen til cachen. Det er "ok" at man ikke kan nå selve cachen fra kørestolen (præmissen er at de fleste vil have en hjælper eller ven med), men jeg ville dog altid lave en note hvis det var tilfældet. --Yellow ants 27. nov 2006 kl. 09:22 (CET)

Tak for definitionen af stjernerne.[redigér]

Jeg synes at det er superfint at der endelig er kommet en definition på betydningen af stjernerne. Måske har nogen lyst til at "finpudse" eller korrigere, men det falder vel til ro, så der bliver nogle ensartede retningslinjer.

Jeg kunne ønske mig noget lignende om vurdering af andres caches. Lurendrejer 28/11-06

Prøv at se her: Vurdering af fundne caches --Annarella 28. nov 2006 kl. 12:33 (CET)

Specialværktøj / geoextractor[redigér]

For det første er teksterne udfor stjernerne jo oversættelser af de engelske ditto på clayjar, som er et værktøj gc.com anviser. Derfor er det vel ønskeligt at de danske (oversatte) tekster ligger så tæt på disse som muligt. Dernæst er geoextractor vel allerede dækket af "specialværktøj". Så hvis ikke der er gode argumenter imod, påtænker jeg at fjerne den sidste ændring... tcorell, Tcorell 8. jan 2010, 10:06 (UTC)

geoextractor[redigér]

Jeg er helt med på at fjerne det igen. Jeg havde ikke lige tænkt over at det var en direkte oversættelse; jeg satte det bare ind for at få relevante links til den nye artikel. Måske skal vi i stedet have en artikel om specialudstyr, som kan linkes direkte herfra. Der kan vi så også forklare at i praksis er det ikke altid at behovet for specialudstyr udløser 5 stjerner i terræn (eller sværhedsgrad). Vi kunne jo begynde med at gøre det til et opslagsord. --Jens 8. jan 2010, 11:20 (UTC)

Det glæder mig, at vi er enige. Men jeg kan godt se at det ikke fremgår, at det er en oversættelse af clayjar-sidens beskrivelse, så det bør vel tilføjes ved samme lejlighed. Vil du selv rulle/rette tilbage ? tcorell Tcorell 9. jan 2010, 09:11 (UTC)