Rettede koordinater

Fra Geowiki
(Omdirigeret fra Corrected coordinates)
Spring til navigation Spring til søgning

Rettede koordinater (engelsk: corrected coordinates, derfor også somme tider dansk: korrigerede koordinater) forekommer når en geocacher erstatter de fiktive koordinater eller startkoordinaterne i cachebeskrivelsen med andre koordinater (typisk sit eget bud på slutkoordinaterne).

Rettelsen af koordinaterne kan kun ses af geocacheren selv. Fordelen ved at rette koordinaterne er især tydelige ved papirløs geocaching: Når koordinaterne er rettet, kan man let skifte mellem navigation mod slutkoordinaterne og læsning af cachebeskrivelsen. Man har også glæde af kort der viser rettede koordinater, når man planlægger en tur.

GSAK[redigér]

Rettede koordinater stammer fra GSAK, hvor det er gennemført konsekvent. I november 2011 har Groundspeak indført begrebet på geocaching.com. Fra december 2011 kommer de rettede koordinater med i en pocket query, så de kan bruges direkte ved papirløs geocaching.

De rettede koordinater kommer også med når man bruger funktionen Get geocaches i version 8 af GSAK. Ulempen er at der ikke markeres at det er de rettede koordinater der overføres. Det forventes at Groundspeak retter op i dette snarest. (Er muligvis rettet december 2011 - skal undersøges).

Vejledning i at rette koordinater[redigér]

Groundspeak har en vejledning i hvordan man retter koordinater på cachesiden med en browser og ved hjælp af Groundspeaks app.

5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.