Ammunition

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

Ammunition hører ikke hjemme i geocacher, og det gælder også brugt ammunition. Hvis man en sjælden gang alligevel skulle støde på den slags i en geocache, kan man se her hvordan man skal forholde sig.

Geodude_DK's oplevelser[redigér]

Geodude_DK fandt nogle afskudte patroner i en geocache i 2013. Som man skal, afleverede han dem til politiet. Han skrev derefter et Facebook-indlæg om sine oplevelser, herunder hvordan man skal forholde sig. Her er det Facebook-indlæg:

Idag havde jeg et ærinde i nærheden af politistationen, så jeg benyttede naturligvis lejligheden til at smutte forbi med de afskudte patroner.

Det var en særdeles positiv oplevelse. Jeg blev modtaget af en smilende ung dame i uniform. Hun beklagede at hendes system var nede, men noterede i stedet hvad jeg fortalte ned på en blok, så hun kunne opdatere systemet, når det kom op at køre igen.

Hun bekræftede Mortens informationer omkring hvad de gør med indleveret ammunition. Det var i øvrigt helt i orden, at jeg ikke var kørt direkte til politistationen, men havde ventet til jeg alligevel kom forbi.

Havde det derimod været skarp ammunition, ville situationen have været en anden. Her har man i stedet to valg:

1. Hvis man er den mindste smule i tvivl om, hvordan man skal håndtere sit fund, skal man lade det ligge og kontakte politiet, så de kan komme og samle det op (her har vi jo som geocachere særlige muligheder for at angive præcist hvor de skal finde det).

eller

2. Hvis man mener at man har styr på at håndtere skarp ammunition, kan man samle det op, og køre direkte til politistationen med det. I en sådan situation har man en slags frit lejde, da man jo er i stand til at forklare, hvor man har ammunitionen fra. Og skulle man blive standset af en patrulje undervejs, er man heller ikke i farezonen, da man jo kan sandsynliggøre, at man er på vej til politistationen (og i øvrigt kan man så aflevere det til betjentene og slippe for resten af turen).

Se også[redigér]

Ammobokse kan fint bruges til geocacher, hvis man sørger for at male og mærke dem rigtigt.