Adventure Lab

Fra Geowiki
Skift til: Navigation, Søgning

Adventure Lab (eller AL) er en app til en smartphone som giver adgang til at løse nogle opgaver der minder om virtuelle multi-cacher. Adventure Lab er en videreudvikling af lab-cacher. Betegnelsen Geocaching Adventure Lab bruges også.

Historie[redigér]

AL-appen blev frigivet tidligt i 2019. I alt 250 geocachere i hele verden blev udvalgt til at skabe en AL-opgave hver. Der er nu 7 AL-opgaver i Danmark (august 2019):

  • 1 i Store Vildmose
  • 1 i Hobro
  • 1 i Jelling
  • 1 ved Æbelø
  • 1 i Værløse
  • 2 i København


Hvordan kommer man i gang?[redigér]

Først skal man hente appen Adventure Lab til sin smartphone. Man kan derefter logge ind med sit geocachingbrugernavn. I selve appen får man vist et kort over alverdens AL-opgaver.

AL-opgaven består typisk at et antal delopgaver, som hver især ligner en lab-cache. Man skal navigere et sted hen og løse en opgave. Opgaveløsningen bliver kontrolleret online. Når man har løst alle delopgaverne, har man løst den samlede AL-opgave.

Løste AL-opgaver optræder ikke direkte på ens profilgeocaching.com, men hver løst delopgave medregnes i den personlige statistik som en fund af typen lab-cache.

Bonuscacher[redigér]

For at knytte AL-opgaverne tættere til sædvanlig geocaching vil nogle ejere af AL-opgaver oprette en bonuscache til opgaven. Bonuscachen er en mystery cache, som løses ved at samle oplysninger sammen fra AL-opgaven. Bonuscachen kan samtidig fungere som blikfang for AL-opgaven. Et eksempel på en sådan bonuscache kan ses ved AL-opgaven i Jelling:

  • Kongernes Jelling Adventure Bonus Cache (GC84WJ4).

Kort over AL-opgaver[redigér]

Der findes (for tiden, august 2019) er kort på internettet som viser hvor man kan finde AL-opgaver. Det er ikke klart om kortet vedligeholdes, ej heller om det kan forventes at være stabilt.

Se også[redigér]