Vejledning til at finde en cache

Fra Geowiki
Version fra 19. nov 2006, 01:18 af Annarella (Diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Få fat i en GPS-modtager

Måske kan du låne en GPS-modtager, eller du kan leje eller købe en. Se Guide til at købe GPS til geocaching GPS-modtageren skal sættes op til det rigtige format. Du kan også vælge at tage på en guidet tur med en erfaren geocacher. Så kan du få lov at lege med deres GPS-modtager samtidig med at de forklarer dig en masse om geocaching og I finder nogle caches.

Skaf koordinater og cachebeskrivelse

For at kunne få fat i koordinater og cachebeskrivelser skal du oprette en bruger på http://geocaching.com. Det er gratis, men man kan også købe et medlemsskab, som giver ekstra fordele - det er dog ikke nødvendigt, og slet ikke i starten.

Herefter kan du søge på geocaching.com efter caches i nærheden af hvor du er. Den letteste måde at finde caches i nærheden er at bruge geocaching.dk, hvor du kan se dem på et kort eller søge på postnummer. Det er i øvrigt en god idé at oprette en bruger på geocaching.dk med samme navn som på .com, da du så bl.a. vil kunne se på kortet hvilke caches du har fundet og hvilke du ikke har fundet endnu.

Vælg til at starte med en nem cache (du kan se sværhedsgrad og terræn på cachebeskrivelsen) og det er måske også en god idé at vælge en traditional cache. Der er ingen grund til at lede efter en meget svær cache første gang - gem dem til du har lidt mere styr over hvordan man bruger gps-modtageren og finder en cache.

Når du har valgt en cache du vil finde, er det en god idé at skrive beskrivelsen ned eller printe den ud og tage den med. Også hintet. Skriv koordinaterne ind i GPS-modtageren, find evt. nogle bytteting og kom så ud af døren.

At finde cachen

Jeg har fundet cachen, hvad gør jeg nu?

Skrive i papirlogbog

Logge et Found på geocaching.com

Hvad hvis jeg ikke kunne finde cachen

Logge et DNF på geocaching.com

5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.