Vejledning til GSAK

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.

Dette er en gennemgang af hvordan du kommer i gang med at bruge GSAK til at overføre waypoints til din GPS-modtagere. Programmet kan enormt meget ekstra ud over det, men dette er blot en vejledning til at komme i gang. Nede i bunden af siden vil du senere kunne finde links til avanceret brug.

Før du går i gang

For at få mest glæde af GSAK, skal du betale for at blive Premium member på geocaching.com for at få lov til at downloade pocket queries og GPX-filer. Det koster 3$ for en måned eller 30$ for et helt år.

Du skal også betale for GSAK (25$, men de første 21 dage kan du prøve programmet gratis, derefter kommer der irriterende skærmbilleder du skal vente på).

Start eventuelt med at betale for premium membership på geocaching.com i en måned, og leg med GSAK i den gratis prøveperiode på 21 dage for at se om det er noget for dig.

De første skridt

Først skal du downloade og installere GSAK. Gå ind på http://www.gsak.net/ og tryk på linket "Download version 7.0.4" (eller et andet tal end 7.0.4 når der kommer en nyere version)

Installer programmet, hvis du kører Vista skal GSAK installeres direkte i roden. Associer GPX- og LOC-filer med GSAK, lad være med at importere sample databasen og nu er du klar til at bruge GSAK.

Importer cacher til databasen

Du har nu en tom database, så det første du ønsker at gøre, er at importere nogle cacher du kan lege med. Du kan importere cacher enkeltvist ved at gå ind på cachen side og trykke på knappen "GPX eXchange File". Men ønsker du mange cacher i din database, vil det tage for lang tid at importere dem enkelvist. Du ønsker derfor i stedet at bestille e-mails med pocket query-filer, som indeholder data om på til 500 cacher.

Bestil din første pocket query

Gå ind på http://www.geocaching.com , tryk på "MY ACCOUNT" i venstre menu og tryk så på "Build Pocket Queries" i højre menu. Opret en ny pocket query ved at trykke på "Create a new query"

Overfør cacher til GPS-modtager

Andre Vejledninger til GSAK

Skabelon:GSAK