Tracking number

Fra Geowiki
Version fra 14. feb 2007, 16:09 af Gjensen (Diskussion | bidrag) Gjensen (Diskussion | bidrag) (Tilføjet forklaring af Tracking number prefix)
Spring til navigation Spring til søgning

Tracking Number er det unikke nummer som står på trackables (geocoins, travel bugs og Jeeps), som man skal bruge når man logger dem.


geocoins står det på selve mønten på samme side som der står "Trackable on geocaching.com" og det består af 6 tal/bogstaver.

Travel bugs står det stemplet ind i hundetegnet og består af 6 tal. I 2006 er der dog fremkommet en ny type hundetegn hvor koden består af 6 tal/bogstaver.

Jeeps står det også stemplet ind i hundetegnet men består af 6 tal/bogstaver ("JP" + 4 tal/bogstaver)

De første 2 bogstaver i trackingnummeret på en geocoin kaldes Tracking number prefix. For mønter produceret i under 1.000 eksemplarer er bogstaverne "PC" for "Personal coin". For mønter produceret i 1.000 eksemplarer eller flere, har møntproducenten selv valgt bogstaverne, så de passer til emnet. Den danske geocoin 2006 har fx. prefix "DK" for Danmark. Tilsvarende ses "NL" på hollandske mønter, "GE" på tyske, "FN" på finske, "CA" på canadiske, "UK" på Britiske, "NO" på norske osv. Betydningen af prefix kan også være mindre indlysende - fx. bruger den dygtige amerikanske møntkunstner crake prefix "CR" som en slags signatur.


Se også

Vejledning til at logge trackables