Forskel mellem versioner af "Tracking number"

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
m
m (Let redigering - samme indhold)
Linje 1: Linje 1:
'''Tracking Number''' er det unikke nummer som står på [[trackable]]s ([[geocoin]]s, [[travel bug]]s og [[Jeep]]s), som man skal bruge når man logger dem.
+
'''Tracking number''' (eller '''tracking-nummer''' eller '''tracking-kode''') er den unikke kode som står på [[trackable]]s ([[geocoin]]s, [[travel bug]]s, [[Jeep]]s osv.), og som man skal bruge når man logger at man har taget dem eller set dem.
  
 +
* På [[geocoin]]s står det på selve mønten på den side hvor der også står ''Trackable on geocaching.com'', og det består af 6 cifre/bogstaver.
 +
* På [[travel bug]]s står det stemplet ind i hundetegnet. Oprindeligt bestod det af 6 cifre, men i 2006 begyndte der at komme hundetegn med blandinger af cifre og bogstaver.
 +
* På [[Jeep]]s står det også stemplet ind i hundetegnet, og det består af 6 cifre/bogstaver ("JP" + 4 cifre/bogstaver)
  
[[geocoin]]s står det selve mønten samme side som der står "Trackable on geocaching.com" og det består af 6 tal/bogstaver.
+
De første 2 bogstaver i trackingnummeret på en [[geocoin]] kaldes ''Tracking number prefix''. For mønter produceret i under 1.000 eksemplarer er bogstaverne "PC" for "Personal coin". For mønter produceret i 1.000 eksemplarer eller flere, har møntproducenten selv valgt bogstaverne, så de passer til emnet. Den danske geocoin 2006 har fx prefix "DK" for Danmark. Tilsvarende ses "NL" hollandske mønter, "GE" tyske, "FN" på finske, "CA" på canadiske, "UK" på Britiske, "NO" på norske osv. Betydningen af prefix kan også være mindre indlysende - fx bruger den dygtige amerikanske møntkunstner [http://crakeproductions.com/coins/index.html crake] prefix "CR" som en slags signatur.
  
[[Travel bug]]s står det stemplet ind i hundetegnet og består af 6 tal. I 2006 er der dog fremkommet en ny type hundetegn hvor koden består af 6 tal/bogstaver.
+
Et tracking-nummer er at betragte som fortroligt, og bør ikke oplyses til nogen, der ikke har haft den pågældende [[trackable]] i hånden. Hvis et tracking-nummer oplyses eller offentliggøres, kan enhver nemlig lave såkaldte [[virtual discovery]] logs, som af mange anses for uetiske. Af samme grund skal trackingnummeret altid fjernes på fotos af [[geocoin]]s. Ved fotos af [[travel bug]]s skal man huske at vende hundetegnet så nummeret ikke kan aflæses på billedet.  
  
På [[Jeep]]s står det også stemplet ind i hundetegnet men består af 6 tal/bogstaver ("JP" + 4 tal/bogstaver)
+
Når en [[trackable]] aktiveres, får den ud over det indgraverede tracking nummer tildelt en '''travel bug kode''', som består af bogstaverne "TB" efterfulgt af 4 eller 5 cifre/bogstaver. Denne kode, som altså ikke er det samme som ''tracking-nummeret'', er offentligt tilgængelig og kan oplyses til enhver. Med den kan man læse alt om objektet, men kan '''ikke''' tilføje en ny log.  
 
 
De første 2 bogstaver i trackingnummeret på en [[geocoin]] kaldes ''Tracking number prefix''. For mønter produceret i under 1.000 eksemplarer er bogstaverne "PC" for "Personal coin". For mønter produceret i 1.000 eksemplarer eller flere, har møntproducenten selv valgt bogstaverne, så de passer til emnet. Den danske geocoin 2006 har fx. prefix "DK" for Danmark. Tilsvarende ses "NL" på hollandske mønter, "GE" på tyske, "FN" på finske, "CA" på canadiske, "UK" på Britiske, "NO" på norske osv. Betydningen af prefix kan også være mindre indlysende - fx. bruger den dygtige amerikanske møntkunstner [http://crakeproductions.com/coins/index.html crake] prefix "CR" som en slags signatur.
 
 
 
Et tracking nummer er at betragte som fortroligt, og bør ikke oplyses til nogen, der ikke har haft den pågældende [[trackable]] i hånden. Hvis et tracking nummer oplyses eller offentliggøres kan enhver nemlig lave såkaldte ''virtual discover'' logs, som af mange anses for uetiske. Af samme grund skal trackingnummeret altid fjernes på fotos af [[geocoin]]s. Ved fotos af [[Travel bug]]s skal man huske at vende hundetegnet så nummeret ikke kan aflæses på billedet.
 
 
 
Når en [[trackable]] aktiveres, får den ud over det indgraverede tracking nummer tildelt en ny travel bug kode, som består af bogstaverne "TB" efterfulgt af 4 eller 5 tal/bogstaver. Denne kode er offentlig tilgængelig og kan oplyses til enhver. Med den kan man læse alt om objektet, men kan '''ikke''' tilføje en ny log.  
 
  
 
== Se også ==
 
== Se også ==
 
[[Vejledning til at logge trackables]]
 
[[Vejledning til at logge trackables]]

Versionen fra 27. dec 2011, 20:06

Tracking number (eller tracking-nummer eller tracking-kode) er den unikke kode som står på trackables (geocoins, travel bugs, Jeeps osv.), og som man skal bruge når man logger at man har taget dem eller set dem.

  • geocoins står det på selve mønten på den side hvor der også står Trackable on geocaching.com, og det består af 6 cifre/bogstaver.
  • travel bugs står det stemplet ind i hundetegnet. Oprindeligt bestod det af 6 cifre, men i 2006 begyndte der at komme hundetegn med blandinger af cifre og bogstaver.
  • Jeeps står det også stemplet ind i hundetegnet, og det består af 6 cifre/bogstaver ("JP" + 4 cifre/bogstaver)

De første 2 bogstaver i trackingnummeret på en geocoin kaldes Tracking number prefix. For mønter produceret i under 1.000 eksemplarer er bogstaverne "PC" for "Personal coin". For mønter produceret i 1.000 eksemplarer eller flere, har møntproducenten selv valgt bogstaverne, så de passer til emnet. Den danske geocoin 2006 har fx prefix "DK" for Danmark. Tilsvarende ses "NL" på hollandske mønter, "GE" på tyske, "FN" på finske, "CA" på canadiske, "UK" på Britiske, "NO" på norske osv. Betydningen af prefix kan også være mindre indlysende - fx bruger den dygtige amerikanske møntkunstner crake prefix "CR" som en slags signatur.

Et tracking-nummer er at betragte som fortroligt, og bør ikke oplyses til nogen, der ikke har haft den pågældende trackable i hånden. Hvis et tracking-nummer oplyses eller offentliggøres, kan enhver nemlig lave såkaldte virtual discovery logs, som af mange anses for uetiske. Af samme grund skal trackingnummeret altid fjernes på fotos af geocoins. Ved fotos af travel bugs skal man huske at vende hundetegnet så nummeret ikke kan aflæses på billedet.

Når en trackable aktiveres, får den ud over det indgraverede tracking nummer tildelt en travel bug kode, som består af bogstaverne "TB" efterfulgt af 4 eller 5 cifre/bogstaver. Denne kode, som altså ikke er det samme som tracking-nummeret, er offentligt tilgængelig og kan oplyses til enhver. Med den kan man læse alt om objektet, men kan ikke tilføje en ny log.

Se også

Vejledning til at logge trackables